• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

29.01.2020

10:53

TUŠIRAJTE SE HLADNOM VODOM! Evo koje su sve dobrobiti ovakvog izazova!

Ljubav

TUŠIRAJTE SE HLADNOM VODOM! Evo koje su sve dobrobiti ovakvog izazova!

Podeli vest

Kada ste se zadnji put istuširali hladnom vodom? Verovatno onda kada su vam ukućani potrošili svu toplu vodu. Ali vreme je da vam to postane navika jer je tuširanje u hladnoj vodi jako zdravo

Dokazi iz istorije govore da su stari Grci i Rimljani bili obožavatelji hladne kupke, a današnji stručnjaci takođe ističu njegove prednosti.

NAPRAVITE NAJJAČI PRIRODNI ANTIBIOTIK! Smesa OVIH SASTOJAKA ubija sve infekcije!

CEO ŽIVOT NEPRAVILNO KUVAMO PIRINAČ! Ovaj način spremanja je OPASAN PO ŽIVOT! Otrov koji ostaje IZAZIVA RAK!

- Učinci hladnog tuširanja pozitivno deluju na kardiovaskularni, disajni sistem i koštano tkivo. Hladna voda pruža nam jači imunitet, poboljšava mentalno zdravlje, pojačava rad metabolizma te potencijalno sagoreva smeđe masti koje sagorevaju kalorije u obliku topline, a isto tako vas može i učiniti lepšima - tvrdi doktor sa univerziteta u Grinviču Abigajl Rikard.

Prva stvar koju ćete primetiti kada se krenete tuširati hladnom vodom je iznenadni nagon za dubokim disanjem, objašnjava lekar  i dodaje da će se, usprkos početnom šoku, vaš otkucaji srca početi usporavati.

Foto: Shutterstock

- U tom trenutku imate puno krvi u središtu svog tela jer se oslobađa puno kiseonika što znači da vaš mozak, srce i pluća rade dobro - objašnjava.

Anketa

Ovakvi učinci čine hladan tuš idealnim kada pokušavate da se razbudite ujutro. Isto tako, tuširanje hladnom vodom zatvara pore na vašoj koži zbog čega će kutikule na vašoj kosi biti ravne, a kosa će vam izgledati sjajno i zdravo.

Zbog svih ovih dobrobiti za vaše telo, naterajte se barem povremeno da se istuširate hladnom vodom. Učinite uslugu svom telu, ojačajte svoje zdravlje i uštedite malo novca na računu za grejanje, piše Huff Post.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tea

pre 4 godine

Neka hvala, tusiranje hladnom vodom brrr, bolje mi je da nastavim da pijem OPC+C pro100 i osecam se bas zdravo, jer mi taj suplement jaca imunitet i nadoknadjuje vitamin c. ne bi ga menjala za hladnu vodu.

Izvor zivota

pre 4 godine

Da znate kakav je ugodjaj kada se istusirate "mekom" vodom...mi imamo ugradjen denver omeksivac i nakon tusiranja koza nije suva i zategnuta već mekana, ne mozes isprati kosu loliko lepo peni i kada se stavi malo sampona. Da ne racunam benefit sto se ne hvata kamenac po kupatilu. Dodje ti da ne izlazis iz vode. Jos da imam đakuzi...

Dara

pre 4 godine

Samo je stvar navike i kako je organizam, navikao odnosno na koju temperaturu vode, poneki put i što da ne hladnom vodom e tuširati..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija