• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

04.02.2020

14:43

AKO ŽELITE DA ŽIVITE DUGO, MORATE DA JEDETE OVU SALATU! Sprečava gojenje, starenje i holesterol

Ljubav

AKO ŽELITE DA ŽIVITE DUGO, MORATE DA JEDETE OVU SALATU! Sprečava gojenje, starenje i holesterol

Podeli vest

Prednost kiselog kupusa se nalazi u visokom procentu vitamina C. To nije sve. Kiseli kupus je popularan protiv mamurluka, dobar je za zdravlje tela. Samo 100 grama kiselog kupusa sadrži 20 miligrama vitamina C

To jača imunu odbranu i sprečava rano starenje ćelija i tkiva. Kiseli kupus takođe sadrži vitamine A, K i složene vitamine grupe B. Ove supstance sprečavaju brojne gastointestinalne patologije (na primer čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu).

(VIDEO) OPUŠCI OD CIGARETA SU OPASNIJI NEGO ŠTO MISLITE! Ovo se dešava ako NE PRAZNITE PEPELJARE REDOVNO!

UKLANJA BOL PREKO NOĆI! Obloge od OVOGA su spas za ARTRITIS

Kiseli kupus snižava holesterol u krvi i sprečava pojavu malignih ćelija. Odličan je kao dijetetski proizvod jer sadrži tartronsku kiselinu koja sprečava stvaranje masnih naslaga. 

Foto: Shutterstock

Kiseli kupus je zdraviji od svežeg

Kada zakiselite kupus vi ga obogaćujete vitaminima, korisnim svojstvima koji se ne gube i do 10 meseci od datuma pripreme.

Recept: 

Potrebno je: 2 glavice kupusa, 6 većih šargarepa, So (1 kg po 1kg povrća); voda. 

Priprema: Kupus izrendajte, a zatim i šargarepu. Izmešajte povrće pa stavljajte u plastično bure. Red povrća, pa red soli. Zatim nalijte kupus sa vodom, toliko da ogrezne. Pritisnite povrće poklopcem pa kamenom kako bi se lepo sleglo. Zatim ostavite da ukisne. Nakon par dana proverite, ako se pojavi pena na kupusu, pokupite je. 

Kad se kupus i šargarepa ukisele, služite salatu. Nema zdravijeg obroka od ovog!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija