• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.02.2020

08:45

OBORITE TEMPERATURU POMOĆU PRIRODNIH LEKOVA! Voda i obloge gase vatru!

Ljubav

OBORITE TEMPERATURU POMOĆU PRIRODNIH LEKOVA! Voda i obloge gase vatru!

Podeli vest

Povišena telesna temperatura čest je pratilac virusnih infekcija i ona je dokaz da se organizam bori protiv bakterija i virusa. Kao jedan od simptoma bolesti iscrpljuje nas i "lomi", a zbog subjektivnog osećaja hladnoće, iako "gorimo", dodatno navlačimo na sebe odeću i pokrivamo se, što je, tvrde stručnjaci potpuno pogrešno, jer temperatura tako raste

Uz antipiretike, lekove za snižavanje temperature i dovoljno tečnosti, "vatru" gase i isprobane metode narodne medicine.

Foto: pexels.com

Mokre čarape

Telo pod visokom temperaturom treba rashladiti. Otkrijte se, istuširajte i obujte mokre čarape. To je najjednostavnija metoda koju su i naši stari koristili.

Krompir

Krompir oljuštite i izrendajte, pa stavite na stopala kao oblogu i obujte čarape.

Rakija i alkohol

Obloge od rakije se često preporučuju za snižavanje telesne temperature, naročito komova. Razredite je vodom, nakvasite čarape i obujte. Postoji i druga varijanta, a to je da se peškir natopi ovim rastvorom i da se njime masiraju stopala, dlanovi i vrat. Umesto komove rakije možete razrediti i medicinski alkohol.

Foto: Shutterstock

Jabukovo sirće

Ako nema rakije, jabukovo sirće je dobra zamena. I njega možete da koristite za masažu. Kada se koristi kao obloga za noge, onda se često upotrebljava u kombinaciji sa kukuruznim brašnom. Napravite pastu od kukuruznog brašna i jabukovog sirćeta i stavite na stopala. Obujte čarape i mirujte.

PRIRODNA REŠENJA ZA PREHLADU! Evo kako da spustite TEMPERATURU bez lekova!

Limun

Potrebna su vam dva do četiri limuna. Operite ih i iscedite sok. U tu tečnost namočite pamučne krpice, pa njima umotajte stopala. Preko toga obujte pamučne čarape i lezite mirno bar sat vremena.

Normalna telesna temperatura

Normalna telesna temperatura varira od čoveka do čoveka. Smatra se da je normalna od 36,3 stepena do 37 stepeni. Temperatura koja je viša od 37 stepeni smatra se povišenom. Obično to ne mora da bude znak za uzbunu, ali jeste znak za oprez. Telesna temperatura preko 38 stepeni smatra se visokom, a to stanje zovu još i groznica. I to ne mora da bude zabrinjavajuće dok ne traje dugo i dok reaguje na pokušaje da je snizite na neki način. Ukoliko imate visoku temperaturu, preko 40 stepeni, koja ne reaguje na tretman i koju ne možete da oborite, obavezno se javite lekaru.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija