• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

08.02.2020

09:16

DORUČAK KOJI OBNAVLJA JETRU!  Jede se dva puta nedeljno, a čini čuda za vaš ORGANIZAM

Ljubav

DORUČAK KOJI OBNAVLJA JETRU! Jede se dva puta nedeljno, a čini čuda za vaš ORGANIZAM

Podeli vest

Jetra je najvažniji organ u telu iz razloga jer ceo organizam zavisi od zdravlja ovog dela tela. Upravo je jetra ta koja sve nečistoće filtrira. Lekari kažu da možete pomoći jetri tako što ćete svako jutro doručkovati ovo

Da jetra ne radi kako treba, najbolje ćete primetiti ako osećate hronični umor, lošeg ste zdravlja, u ustima često osećate gorak i metalni ukus, imate žuti premaz na jeziku...

STRUČNJACI OTKRIVAJU: Evo da li ćete smršati ako preskačete VEČERU

MOĆNA SALATA KOJA TOPI KILOGRAME! Ako je budete jeli SVAKI DAN, želja za SLATKIŠIMA će NESTATI!

Ako se stalno prejedate ili jedete nezdravu hranu, pušite i pijete alkohol, uzimate jake lekove, moguće je da ćete svoju jetru izložiti dodatnom naporu. 

Stručnjaci su sigurni da se jetra može oporaviti ako svaki dan za doručak jedete kašu.

Foto: Pixabay

Recept za kašu koja popravlja zdravlje jetre:

Ovseno brašno - 1 čaša. Ovas blokira apsorpciju štetnih materija, ubrzava eliminaciju toksina. Olakšava proces varenja. Obezbeđuje telu potrebnu energiju.

Bundeva (očišćena i isečena na kockice) - 20 do 40 grama. Obnavlja ćelijske strukture jetre, podmlađuje. Pomaže u čišćenju svih organa. Jedenje sirove bundeve na prazan stomak poboljšava funkciju želuca i probavnog trakta.

Suvo grožđe - pola šake (dobro opranih i razdvojenih). Optimizuje funkciju jeter, pomaže pri obnavljanju ćelije.

Bademi - po želji. Normalizuju jetru.

Priprema: Sve sastojke stavite u malu šerpicu. Dodajte vodu ili mleko, pa pustite da provri. Možete dodati i malo soli. Kada provri, sklonite sa ringle, poklopite i ostavite da malo odstoji.

Preporuka je da se ova kaša kuva najmanje 2 do 3 puta nedeljno. Brzo se apsorbuje. Daje lakoću, energiju i uklanja neprijatan plak sa jezika. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija