• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Science Focus/informer.rs

05.04.2020

08:20

DA LI ĆE KORONA POSTATI SEZONSKI GRIP? Evo šta kažu virusolozi!

Ljubav

DA LI ĆE KORONA POSTATI SEZONSKI GRIP? Evo šta kažu virusolozi!

Podeli vest

Virusolog Majk Skiner iz Londona za sajt "Science Focus" objasnio je da li će kovid-19 postati senzonski virus...

Prema rečima virusologa nekoliko parametara je ključno da bi virus bio sezonski.

- Ne dostižu su svi virusi vrhunac u toku zime, zavisi od transmisije. Respiratorni virusi koji se pojavljuju u toku zime otporni su na spoljne faktore. Odnosno toplotu, UV svetlost i vlažnost vazduha. Više sunčanih dana smanjuje broj aktivnih virusa na površinama, jer ako su izloženi sunčevoj svetlosti više od tri sata smanjuje se mogućnost da sa kontaktom površine se zarazite. Postoji nada da ako odložimo vrhunac virusa u kasno proleće ili početak leta da ćemo smanjiti transmisiju. Za sada nije poznato da li će se i kovid-19 ponašati na isti način kao i drugi virusi - rekao je Majk Skiner.

PRAVA VITAMINSKA BOMBA! Napravite NAPITAK OD ĐUMBIRA I KURKUME - razloga je MNOGO!

(VIDEO) NAPRAVITA VITAMINSKU ČORBU SA SPANAĆEM! Sve što vam je danas potrebno!

Po oceni stručnjaka za sada je plan da se smanje talasi zaraze i broj zaraženih.

- Moramo da sačekamo vakcinu kako bismo kontrolisali virus i iskorenili ga - zaključuje virusolog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija