• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

13.04.2020

13:06

MATEMATIČAR RAZREŠIO DILEMU: Da li je dobro voziti bicikl tokom pandemije?

Ljubav

MATEMATIČAR RAZREŠIO DILEMU: Da li je dobro voziti bicikl tokom pandemije?

Podeli vest

Bicikliranje je dobro za održavanje fizičke forme, ali je i sjajna “terapija” za um...

Dilemu da li je dobro voziti bicikl tokom vanrednog stanja ili nije, razrešio je Gerd Antes, matematičar koji se bavi načinom širenja zaraze. On tvrdi da je to više nego poželjno iz više razloga.

- Ovako ne ugrožavate ni sebe ni druge, jer niko na biciklu ne može da vam uđe u prostor od dva metra. To znači da je vožnja kao pokretna izolacija, jer ste zaštićeni - kaže Antes.

(VIDEO) HOLIVUDSKI GLUMAC POBEDIO KORONU I PORUČUJE: Niko ne želi da bude pored mene!

RIŽOTO SA PEČURKAMA U VINU! Lagani, brzinski ručak za sva čula!

Osim toga, bicikliranje je dobro za održavanje fizičke forme, ali je i sjajna “terapija” za um. Pomaže da se relaksiramo i oslobodimo teških misli, jer se tokom aktivnosti oslobađa serotonin, hormon sreće. Ne zaboravimo i da je boravak na otvorenom dobar za “upijanje” vitamina D, koji nam je uvek dobrodošao.

Foto: Pixabay

Ali, vodite računa o nekoliko osnovnih stvarčica kada se odlučite da krenete u vožnju:

- Izbegavajte frekventna mesta i zamenite ih nekim sporednim ulicama

- Vozite sami

- Ne zaboravite da za svaki slučaj stavite masku i rukavice

MALO SALA JE IPAK - ZDRAVO! Postoji objašnjenje za ovaj paradoks!

Ukoliko sretnete nekog poznanika, najbolje bi bilo da mu samo mahnete, bez zaustavljanja. Posle vožnje, obavezno dezinfikujte korman, zvonce i korpu, ali nekim blažim alkoholnim sredstvom, a zatim dobro operite ruke sapunom i toplom vodom. I, naravno, vozite samo do početka policijskog časa.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija