• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ženski magazin/informer.rs

26.04.2020

09:01

STRATEGIJE ZA DOBAR IMUNITET! Kako do vitamina D kada smo u kući ceo dan?

Ljubav

STRATEGIJE ZA DOBAR IMUNITET! Kako do vitamina D kada smo u kući ceo dan?

Podeli vest

Važan je zbog zdravlja kostiju, kvaliteta noktiju, kose, do funkcija mozga i jačanja imuniteta...

Vitamin D je važan nutritivni element koji nam je potreban iz više razloga - od zdravlja naših kostiju, preko noktiju, kose, do funkcija mozga i jačanja imuniteta. Na dnevnom nivou prosečnoj osobi je potrebno oko 15mcg vitamina D. Posle 70-te godine potreba za istim se u manjoj meri povećava.

OTKRIVEN NOVI SIMPTOM KORONE - Pogledajte u svoja stopala i ako vidite OVU PROMENU, ZOVITE LEKARA

ČAK I BOJA URINA MOŽE DA UKAŽE NA KORONU, ali samo u kombinaciji sa OVIM simptomom!

Naš organizam u suštini ne proizvodi vitamin D, pa je isti potrebno unositi najčešće putem hrane, osim u slučajevima kada smo izloženi sunčevim zracima i kada dolazi do naše lične proizvodnje ovog vitamina. Tokom zimskih meseci ili u bilo kom drugom periodu godine, ako duže vreme ne izlazite na sunce, vrlo je verovatno da patite od nedostatka vitamina D u organizmu, i da isti potajno pati.

PUCA OD S*KSEPILA! Ana Sević POKAZALA PREVIŠE? Pevačica se slikala u provokativnom izdanju! (FOTO)

Međutim, to ne treba da vas zabrinjava, čak i kada smo u trenutnoj situaciji obavezni da budemo kod kuće, usled mera predustrožnosti. Sunčevi zraci su najpoznatiji ali ne i jedini izvor vitamina D. Kako možemo svom organizmu obezbediti preko potreban vitamin D, a da ne napuštamo svoj dom?

Foto: Shutterstock

Sedite kraj prozora

Možda ne možete napolje ali svakako možete da sednete kraj otvorenog prozora okrenutog ka Suncu. Na ovaj način ćete svom organizmu obezbediti vitamin D i svakako popraviti svoje raspoloženje.

Dodatak vitamina D

Jedna od mogućnosti je svakako suplement u vidu dodatka vitamina D. Budući da smo većinu vremena kod kuće i da se u suštini ograničeno hranimo, kvalitetni multivitamini predstavljaju dobar izbor. Šumeće tablete su najjednostavnije rešenje.

Foto: Shutterstock

Jedite ribu

Riba poput tune i lososa predstavlja savršen izbor vitamina D, a dobra je i ona u konzervi. Odlična je osim toga i zbog činjenice što konzervirana može da stoji u ostavi duži vremenski period.

KANJE VEST ZVANIČNO POSTAO MILIJARDER! On je drugi reper kome je ovo pošlo za rukom

Pojačajte konzumaciju mleka

Kravlje mleko je bogato vitaminom D, ali i sojino i bademovo. Osim mleka vitamina D ima u brojnim vrstama jogurta, sira i drugih mlečnih proizvoda.

Foto: Shutterstock

Sok od pomorandže

Izvrstan način da se osvežite i dobijete dnevno preporučenu dozu vitamina D.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija