• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kucnilekar.com

01.05.2020

13:49

MOĆNI ČAJ OD GAVEZA! Evo šta sve leči samo JEDNA šoljica

Ljubav

MOĆNI ČAJ OD GAVEZA! Evo šta sve leči samo JEDNA šoljica

Podeli vest

Gavez je biljka koja od davina štiti od raznih zdravstvenih problema, a ujedno je i jedini prirodni lek koji deluje kod čukljeva i deformacije palca

Raste uz potoke na vlažnom tlu te na vlažnim livadama nizinskog šumskog područja. Ovo su neke od zdravstvenih prednosti gaveza i recepati za pripremu čaja kod određenih tegoba:

OVA JEFTINA NAMIRNICA BRZINSKI SNIŽAVA HOLESTEROL! Svi je imamo u kući, a ako je jedete iz konzerve, OBAVEZNO PRIMENITE OVO PRAVILO

Protiv bronhijalne astme

Pet grama korena gaveza kuvajte pola sata u pola litra vode, zatim ostavite da odstoji dvadeset minuta i procedite. Ujutru na prazan stomak popiti jednu šoljicu, a zatim svakih pola sata dve supene kašike spremljenog čaja. Pred spavanje opet popiti jednu šoljicu.

Protiv čira na želucu

Mešavina od po sto grama gaveza i nevena, kao i 50 grama troskavice (Polygonum aviculare) staviti u 250 mililitara vrele vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji tri minuta, a zatim procediti. Tokom dana piju se dve-tri šolje u manjim gutljajima.

Za pospešivanje mokrenja i ublažavanje grčeva u stomaku

Jednu veliku kašiku lišća i cveta gaveza prelijte sa pola litra ključale vode, poklopite, ostavite da odstoji petnaest minuta, a zatim procedite. Pije se dva puta dnevno, ujutru na prazan stomak i uveče pre spavanja po jedna čašica.

Napomena: Nemojte da pripremate i čuvate čaj u metalnom posuđu. Prilikom sušenja korena treba voditi računa da se ne ubuđa, jer tada postaje toksičan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija