• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mogujatosama.rs

16.05.2020

13:32

PRIRODNA MASKA ZA JAČANJE KORENA DLAKE! Ukoliko imate SLAB KOREN I OPADA VAM KOSA ovaj tretman morate da probate!

Ljubav

PRIRODNA MASKA ZA JAČANJE KORENA DLAKE! Ukoliko imate SLAB KOREN I OPADA VAM KOSA ovaj tretman morate da probate!

Podeli vest

Nećete se pokajati ako ovo primenite.

Slab koren kose, retka kosa je ono što vas često nervira? U nastavku možete pročitati kako da postignete da imate jači koren i brži rast kose.

- Masaža glave poboljšava rast kose i utiče na cirkulaciju krvi, dajući vam zdraviju i puniju kosu. 

Jednostavan način masaže je pomeranjem ruke kroz kosu od napred prema nazad. Zatim promenite smer, od zadnjeg tela prema napred. Sada te iste pokrete ponovite sa strane i oko ušiju. Za masažu glave možete koristiti kokosovo ulje, ono doprinosi jačanju kose. 

Foto: Pixabay

JABUKE SU SPAS ZA STOMAČNE TEGOBE! Leče zatvor i dijareju, a evo kako treba da se JEDU!

Postoji i veliki broj maski za jačanje korena kose, kao što su maske od jaja, kvasca ili luka. Jaja imaju veoma dobar uticaj na sve tipove kose, utiču na smanjeno opadanje kose. Jaja sadrže i vitaminim B koji je neophodan za rast kose. Ovo je jedna od najdelotvornijih domaćih maski za kosu za rast kose.

Kako napraviti masku sa jajima za vašu kosu?

Sastojci :

1 jaje
1 šoljica mleka
2 kašike limunovog soka
2 kašike maslinovog ulja

Postupak :

Jedno jaje pomešajte sa drugim sastojcima. Nanesite ovu masku na kosu . Pokrite kosu kapicom za tuširanje i pustite da maska stoji na glavi oko 20 minuta. Isperite masku hladnom vodom.

Umesto toga, možete koristiti samo jaja sledeći ove korake:

Pomešajte nekoliko jaja zajedno dok se žumanci i belanci  dobro ne ujednače. Masirati maskom glavu. Ostavite na glavi 15 do 20 minuta. Isperite masku mlakom vodom.

Foto: Pixabay

NE BACAJTE PETELJKE OD JAGODA! Evo kako se koriste i koje bolesti LEČE​

Kada birate šampon protiv opadanja kose, bitno je da to bude proizvod bez sulfata.
Nemojte često fenirati kosu, ispravljati, koristiti presu. Na ovaj način kida se vaša dlaka, slabite njen koren, samim tim i opada. Trudite se da što je menja vezujete u rep, držite vezanu u punđu. Koristite manje blanša, farbe i ostalih jakih sastojaka koji utiču na kosu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija