• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti.rs

14.05.2021

11:14

SVINJSKA MAST JE ZAKON! Leči ginekološke probleme, opadanje kose i bronhitis, evo nekoliko TAJNIH RECEPATA!

Ljubav

SVINJSKA MAST JE ZAKON! Leči ginekološke probleme, opadanje kose i bronhitis, evo nekoliko TAJNIH RECEPATA!

Podeli vest

Pored primene u ishrani, svinjska mast se u Rusiji koristi i za lečenje pojedinih zdravstvenih tegoba, bilo da je reč o ginekološkim problemima, bronhitisu, hemoroidima, opadanju kose, kašlju ili sinusima...

U Rusiji veruju da je svinjska mast bolja od lekova i koriste je za lečenje raznih zdravstvenih problema kao što su: ginekološki, bronhitis, hemoroide, kašlj i upalu sinusa. Međutim, zaustavlja i opadanje kose! Preporučujemo nekoliko recepata.

Ginekološki problemi

Svinjska mast se često koristi kada žene imaju upalu jajnika kao i neprijatan sekret. Kod ovog tretmana potreban je tampon od sterilne gaze, koji se potopi u svinjsku mast i drži u vagini tokom noći, a tretman treba da traje nedelju dana.

Protiv kašlja i bronhitisa

Kod dece se često koristi kao lek protiv kašlja i bronhitisa. Veoma se lako priprema oblog za grlo, ali ne sme se koristiti ukoliko dete ima povišenu telesnu temperaturu. Pomaže i u lečenju prehlade i kijavice.

Lek za hemoroide

Svinjska mast je veoma efikasna u lečenju hemoroida.  Oblog od svinjske masti nanosi se na bolno mesto tri puta na dan, a olakšanje tegoba je veoma brzo vidljivo. Smanjuje se svrab, osećaj peckanja, crvenilo i upala.

Mast za kožu

Ukoliko već duže vreme imate problem sa bubuljicama, pokušajte sa premazivanjem svinjskom mašću lica ili dela tela gde se javljaju bubuljice. Svinjska mast se u narodnoj medicini upotrebljava i prilikom ispucanih peta, laktova, pa i kod suvih ruku.

Foto: Pixabay

Protiv opadanja kose

Ako se borite sa suvom kosom, svinjska mast će vam pomoći. Oni koji su koristili svinjsku mast kažu da se njihova kosa postala mnogo lepršavija i bujnija. Tretman je veoma jednostavan - mast treba naneti na kosu pre pranja kose. Posle pranja kosu isprati čajem od kamilice. Rezultati će biti izvanredni.

Krem za lice

Postoje i kreme koje se pripremaju u domaćoj radinosti. Pošto svinjska mast nema baš lep miris, u nju se ubacuju soda bikarbona kao i kamilica i neven, kako bi se taj miris poboljšao.

Protiv akni i strija

Kao prirodan lek idealna je svinjska mast i za strije i akne. Žene koje su se tek porodile često imaju probleme sa strijama. Za njih je svinjska mast prava stvar. Neprijatan miris svinjske masti može da se neutralište mešanjem sa nekom drugom kremom, a nakon toga se dobro utrlja na mesto gde se nalaze strije.

Problemi sa sinusima

Bolovi koji se javljaju zbog sinusa su pojedinim ljudima bukvalno nepodnošljivi. Treba probati više metoda, a jedna od njih je i lečenje pomoću svinjske masti.
Pomoću štapića za uši namažite mast na ulaze u nozdrve i potom ih zatvorite. Dok ležite na leđima mast bi morala da ublaži bolove koji su se javili zbog sinusa. Moguće je ponavljati ovaj postupak i nekoliko puta na dan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
REX

pre 2 godine

..a kako bi bilo da kazete ljudima najvazniju stvar kod gore navedenoga ....MAST BEZ SOLI....zamislite onoga sa hemoroidima kada stavi obloge sa slanom solju ...ha ha ha...

PET RANIH zankova srčanog UDARA koje žene najčešće IGNORIŠU!
Ljubav

PET RANIH zankova srčanog UDARA koje žene najčešće IGNORIŠU!

Bolest kardiovaskularnog sistema se sve češće javljaju i kod mlađe populacije. Primećeno je veliki broj srčanih udara kod osoba starosti od 30 do 35 godina. Međutim, uz pravovremeno lečenje, fatalne posledice se mogu izbeći. Zato je važno da na vreme otkrijete prve simptome srčanog udara

20.05.2020

13:07

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija