• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: opanak.net

20.06.2020

17:04

I LEČI I PRIJA! Napravite LIKER OD MALINE, potrebna su vam samo TRI SASTOJKA, a sprečava OVE BOLESTI!

Ljubav

I LEČI I PRIJA! Napravite LIKER OD MALINE, potrebna su vam samo TRI SASTOJKA, a sprečava OVE BOLESTI!

Podeli vest

Probajte!

Napravite liker od malina brzo i lako. Potrebna su vam samo tri sastojka.

Ono što je bitno da znate jeste da su maline veoma lekovite. Narodna medicina koristi ih za ublažavanje reumatskih bolova, kod problema sa jetrom, želucem i mokraćnim putevima. One regulišu nivo šećera u krvi i holesterola, podstiču metabolizam i rad creva. Takođe, smatra se da mogu pomoći u prevenciji tumora.

KAKO PRIRODNO DA PODIGNETE IMUNITET! Zaboravite na prehlade i infekcije - dovoljno je samo 3 puta nedeljno da uradite ovo!

Odaberite sveže maline, zdrave i zrele u pravom trenutku. Proberite ih i eliminišite one oštećene ili nezrele.

- 1 i po kilogram malina
- 1 kilogram šećera
- litra rakije (domaće)

Foto: Pixabay

Priprema:

Operite maline pod mlazom hladne vode. Prebacite ih na kuhjisku krpu i upotrebite papirni ubrus kako bi ih nežno osušili. Odaberite teglu sa poklopcem, veličine prilagođene količini sastojaka. Ubacite maline sa šećerom i prelijte domaćom rakijom. Teglu dobro zatvorite i odložite na hladno, suvo mesto (možda je najbolje da bude u mraku) narednih 60 dana. Posudu protresite nekoliko puta dnevno.

SKUVALA JE ČAJ I KESICU STAVILA U FRIŽIDER! Nećete verovati šta se ONDA DESILO

Po završetku perioda "odmaranja" procedite mešavinu kroz sito sa finom mrežicom. Uz pomoć kašike dobro stisnite maline kako bi ostale u situ i oslobodila se svaka kap. Uz pomoć levka sipajte malinovac u boce i dobro ih zatvorite. Ostavite ih ponovo da odstoje 30 dana. Nakon tog vremena piće je spremno za posluženje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

CVET KOJI RASTE KAO KOROV I CVETA OD JUNA DO NOVEMBRA! Ako želite da budete zdravi, ovo morate imati u dvorištu!
Ljubav

CVET KOJI RASTE KAO KOROV I CVETA OD JUNA DO NOVEMBRA! Ako želite da budete zdravi, ovo morate imati u dvorištu!

Neven je lekoviti cvet koji u mnogim baštama raste kao korov. Jednom posađen, ovaj cvet se sam razmnožava i raste godinama. Ako je posađen direktno u baštu, ne morate da brinete o njegovom zalivanju i okopavanju, jer nevenu ništa ne smeta. Ovaj cvet će preživeti sve, a nagradiće vas divnom bojom na svoje vesele narandžaste cvetiće i to od ranog leta do kasne jeseni

20.06.2020

16:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija