• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Stil.Kurir.rs

10.08.2020

08:25

REGULIŠE DIJABETES, ČISTI KRVNE SUDOVE I SNIŽAVA PRITISAK! Jedite crni luk na OVAJ način i rezultate ćete videti već za SEDAM DANA!

Ljubav

REGULIŠE DIJABETES, ČISTI KRVNE SUDOVE I SNIŽAVA PRITISAK! Jedite crni luk na OVAJ način i rezultate ćete videti već za SEDAM DANA!

Podeli vest

Ima snažno antibakterijsko dejstvo!

Crni luk ima snažno antibakterijsko dejstvo. Svež luk s medom koristi se za lečenje bronhitisa i upale pluća, ublažava napad kašlja. Isceđen crni luk pomaže kod bolova u ušima i može čak da se nanese na noge kako bi snizio telesnu temperaturu.

Foto: Pixabay

Ali malo ljudi zna da je koristan pečen luk. Tokom termičke obrade, on ne gubi svoja svojstva, već naprotiv!

Pečeni luk će pomoći da se izborite sa dugotrajnim ranama i to tako što ćete ispečen luk direktno staviti na ranu.

Ukoliko osetite neke bolove, topao, pečeni luk stavite na problematično mesto u trajanju od 20 minuta. Bol će brzo nestati.

ODLIČAN PREDLOG ZA RUČAK - GOTOV ZA 20 MINUTA! Bataci u sosu od SENFA - obrok za celu porodicu!

Čak se i hemoroidi mogu izlečiti pečenim lukom. Pečeni luk treba da jedemo što češće kako bismo sprečili zgrušavanje krvi, a samim tim i srčani udar ili šlog.

On će regulisati dijabetes, pa ga lekari preporučuju u svakodnevnoj ishrani. Luk možete jesti kao dodatak jelima, ali je najdelotvorniji kada ga jedete na prazan stomak.

Foto: Pixabay

Efekat ovakve primene luka je vidljiv već nakon nedelju dana, a sve zahvaljujući sumporu i gvožđu koji se nalaze u pečenom luku. Takav luk će pomoći pri normalizaciji glukoze u krvi, pravilnom funkcionisanju pankreasa i jetre.

Kada se jede pečeni luk, poboljšava se stanje pacijenta sa hipertenzijom i aterosklerozom. Luk pomaže krvnim sudovima da se očiste i oslobode viška naslaga.

Nakon pečenja u rerni, luk ispušta esencijalna ulja koja daju ovoj namirnici specifičan miris i ukus.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija