• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/priroda-leci-sve.com/

25.10.2020

11:21 >> 11:22

Ovo povrće je OBAVEZNO kad dođe zima! 3 NARODNA LEKA protiv povišenog HOLESTEROLA, reume i za brz OPORAVAK!

Ljubav

Ovo povrće je OBAVEZNO kad dođe zima! 3 NARODNA LEKA protiv povišenog HOLESTEROLA, reume i za brz OPORAVAK!

Podeli vest

Poželjno je svakodnevno piti po četiri šolje čaja od celera...

Celer je povrće s visokim udelom vode, a sok stabljike celera izuzetno je delotvoran za mršavljenje i čišćenje organizma. U ishrani se koriste koren, stabljika i list, a celer je neizostavan u pripremi supa, salata i variva. Odličan je izvor vlakana, kalcijuma, magnezijuma, fosfora, vitamina B i B6, vitamina C i drugih minerala, a sadrži jako malo zasićenih masti i holesterola.

Foto: Shutterstock

Celer ublažava hronične upale poput artritisa, osteoartritisa, astme, reume i bronhitisa i smanjuje rizik od pojave dijabetesa, bolesti srca. Bogat je vitaminima, reguliše krvni pritisak i sadrži 18 različitih antikancerogenih sastojaka, koji neutrališu kancerogene iz cigareta i drugih uzročnika raka.

Celer i limun protiv povišenog holesterola

Za pripremu ovog napitka od celera i limuna potrebno je:

- 3 limuna
- 500 grama svežih listova i stabljika celera
- 1 litar vode

Priprema:

Vodu prokuvati i ostaviti da se ohladi. Limun dobro oprati, iseći ga na komade, sve zajedno sa korom. Celer takođe na grubo naseckati. Limun i celer dobro samleti, najbolje u blenderu. Kada se dobije fina kašasta masa preliti je prokuvanom vodom i dobro izmešati. Poklopiti i ostaviti da odstoji preko noći, a ujutru procediti i napitak naliti u staklenu flašu. Piti ujutru i uveče po 0,5 dl napitka, pre jela.

Foto: Shutterstock

Ovaj napitak protiv povišenog holesterola nema neželjenih efekata, a često može sniziti i nivo triglicerida u krvi. Poželjno je za vreme ove vrste lečenja izbegavati slatko. Nakon 2-3 meseca proveriti nivo holesterola.

Čaj od celera protiv reume

Staviti da provri 1/2 l vode, zatim ubaciti 20 grama lišća celera, poklopiti i pustiti da se prokuva 2-3 minuta. Skinuti sa vatre i ostaviti poklopljeno da se prohladi. Procediti i piti tokom dana. Za lečenje reume poželjno je svakodnevno piti po 4 šolje čaja od celera u trajanju od 4-6 nedelja.

Foto: pexels.com

Celer i med

Celer i med pomoći će iscrpljenom organizmu da se brže oporavi. Za to je potrebno narendati koren celera i pomešati ga sa dve kašike meda. Uzimati više puta dnevno po jednu malu kašiku mešavine.

Uopste je dobro jesti salatu od mešavine jednakih delova narendanog celera i narendane jabuke.

11 uzročnika infarkta, JEDAN NAJOPASNIJI! Od čega srce najviše strada čitajte OVDE

A kako da napravite domaći sok od BUNDEVE - lako se sprema, a štiti od MNOGIH BOLESTI - čitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija