
Pixabay
NEVEROVATAN ČAJ ZA JAČANJE IMUNITETA! Pravi se od mešavine začina i mleka - RUSI GA OBOŽAVAJU, DIŽE IZ MRTVIH!
Neobičan čaj koji predstavlja kombinaciju indijskih začina i toplog mleka čini čuda za imunitet.
"Masala", reč koja u indijskom je sinonim za mešavinu, priprema se od različite vrste začina, ne postoji "fiksna" kombinacija ali postoji osnova koju čine kardamom, đumbir, cimet, karanfilić, crni biber i seme komorača.
Od maski STRADAJU NOS i GRLO! ORL specijalista otkriva kako ODRŽAVATI HIGIJENU i čime ih ISPIRATI!

ČISTI JETRU kao METLOM! Potrebne su vam 2 VOĆKE, jabukovo sirće i CIMET! /RECEPT/


Ovaj tradicionalni indijski čaj osnažuje i jača imunitet, ublažava nadutost jer stimuliše rad creva, ubrzava metabolizam i tako pomaže u kontroli telesne težine, poboljšava koncetraciju i razbuđuje, ublažava vrtoglavicu i mučninu uzrokovanju kretanjem, smanjuje stres... Rusi ga redovno piju, a kaako kažu - "diže iz mrtvih"!
Ima karakterističan oštar ukus i miris.
Kako napraviti masala čaj?
Sastojci:
BELANCE UTIČE NA RAST KOSE! A voda od OVOG POVRĆA sprečava opadanje vlasi!

DOMAĆI SIRUP PROTIV KAŠLJA I BOLOVA U GRLU! Rešite se prehlade u kratkom roku

- 3 kašičice crnog čaja (ili 3 kesice)
- 4 šolje vode
- 1/2 kasičice mlevenog ili manji koma štapića cimeta
- 1/2 kasičice mlevenog ili oko 2 cm komadića svežeg, rendanog đumbira
- 1/2 kasičice zelenog kardamoma
- 1/2 kasičice crnog bibera u zrnu
- 1/2 kasičice karanfilića
- 1 kasičica korijandera
- 1 šolja mleka
- po želji med ili neki drugi zasladjivač

Pixabay
Priprema:
U ključalu vodu dodati začine, poklopiti i kuvati na laganoj vatri 10 minuta. Dodati crni čaj čaja, skloniti sa vatre i ostaviti poklopljeno 10 minuta. Dodati mleko i zagrejati da bude tolo za piće, ali da ne proključa. Procediti i služiti sa medom.
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
ljubav&zdravlje/J.Ž. | Nedelja, 28. 02. 2021.
-
ljubav&zdravlje | Nedelja, 28. 02. 2021.