• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/J.Ž.

15.03.2021

16:30 >> 16:31

UMETNOST ZAVOĐENJA! SVAKI muškarac je OSVOJIV, važno je znati NA ŠTA 'PADA'!

Ljubav

UMETNOST ZAVOĐENJA! SVAKI muškarac je OSVOJIV, važno je znati NA ŠTA 'PADA'!

Podeli vest

Prema nekim psiholozima, postoje posebne tehnike za osvajanje raznih tipova muškaraca. Kada shvatite kom tipu pripada onaj ko vam se dopada, primenite ove savete stručnjaka za veze...

Zavođenje je, kažu, umetnost, a skoro svaka žena sanja da savršeno ovlada tehnikama koje će joj omogućiti da zaludi muškarca. Psiholozi veruju da je ključ u tome savladati tehnike koje će biti različite za određene tipove muškarca, jer nije isto ako osvajate alfa mužjaka ili povučenog, skromnog muškarca. Osim toga, svaka žena je doživela neuspeh u zavođenju, pa nemojte misliti da ne umete da zavodite i flertujete, možda samo niste dovoljno razumeli osobu koju osvajate, niste "provalili" kom tipu tačno pripada.

Psiholozi kažu - svaki čovek može da se "potčini", osvoji. Važno je samo znati na koje poluge vršiti pritisak. Postoji pet tipova muškaraca: narcis, alfa mužjak, infantilni muškarac, skroman i kreativac. Svaki od ovih tipova ima mane i prednosti, ali i ono na šta "pada".

Foto: Pixabay

Alfa mužjak

Alfa mužjak (ili ratnik) je čovek koji pokušava da postigne svoj cilj u najkraćem mogućem roku. Takva osoba odmah diktira svoj scenario. Zato, zakasnite na prvi sastanak. Ako shvati da žena kapitulira pod njegovim šarmom i pritiskom, odmah će mu postati dosadno. Da biste zainteresovali alfa mužjaka, nemojte pokazati da želite da ga osvojite. Ako ne preterujete sa pažnjom, onda on to doživljava kao izazov. Alfa mužjak voli doterane žene, one koje skreću pažnju. Ali najvažnije je da ni u kom slučaju ne flertujete sa drugim muškarcima u društvu svog alfa mužjaka. To je direktan udar na sujetu, a onda on odlazi. Obavezno ga pitajte za stručno mišljenje gde može da pokaže svoje znanje i umeće. Posebno mu je drago da govori o stvarima koje pokazuju njegovu superiornost nad ostalim muškarcima. Kada imate posla sa predstavnicima ove vrste, važno je da ne budete oštri i kategorični, jer je "ratnik" navikao da zapoveda i ne bi trebalo da oseća da dominirate. Srećno. Isplatiće se trud, oni su odlični ljubavnici i verni su kada shvate da ste ona prava.

Foto: Shutterstock

Infantilni

Svet u kojem ovaj čovek živi je lak i jednostavan. Reč koja upravlja njegovim ponašanjem je glagol "želim". Nije spreman za događaje koji mu ne donose zadovoljstvo. Spreman je da voli, ali ako to ne zahteva žrtvu. Infantilni tip mora biti osvojen pažnjom i o njemu se stalno mora brinuti. Ni u kom slučaju ne razgovarajte o tome da su odnosi odgovornost i večiti rad. To će mu oduzeti inspiraciju. Pričajte o svom uspehu, to će mu se svideti, ali ne zato što će biti oduševljen vašim postignućima, već zato što mu kao zadovoljna žena nećete stvarati mnogo problema. Srećno, ovo nije idealan muškarac, ali ljubav ne bira.

Foto: pexels.com

Narcis

Glavna životna ljubav narcisa je ljubav sa samim sobom. Sve okolo dizajnirano je da odražava njegovu jedinstvenost i posebnost. Ovaj čovek voli da blista, a njegova žena mora to da pruži. Ako izlazite sa narcisoidnim muškarcem, tada je najsnažnija strategija interakcije da mu se stalno divite. Pristaće na vezu sa ženom koja je potpuno usredsređena na njega. Sve što radite mora da se dogodi pod naslovom "za njegovo dobro"! Na sastanku sa narcisom sve je jednostavno: možete da pričate gluposti, važno je da se divite njegovim rečima. Ne govorite o svojim dostignućima, da ste uspešni na poslu, da imate hobije, da vežbate... Dosadićete mu. Narcisu ste zanimljivi samo ako shvatite njegovu "veličinu".

Skroman čovek

Skroman čovek je verovatno jedna od najboljih opcija za ozbiljnu vezu. On ne šarmira sve oko sebe, ni konobarica ni devojka za susednim stolom ne padaju u nesvest zbog njega. Sputan je kada naručuje hranu ili u redu za karte za pozorište, ali zna kako da vrednuje veze. Jer mu je teško da ih ostvari. Kod ove vrste muškaraca glavno je stvoriti toplu atmosferu. On mora da se oseća ugodno i sigurno. Pred njim definitivno ne treba da se hvalite. Neka vaše ponašanje bude lagano i smireno. Ne postavljajte mu pitanja o njegovom ličnom životu ili koliko je uspešan na poslu.

Foto: Shutterstock

Ovaj tip vezu sa ženom smatra ozbiljnom perspektivom, a ne privremenom aferom. U ranim fazama ne vole da finansijski ulažu u veze, ali samo zato što se plaše da ne učine nešto pogrešno. Budite smireni ako nije preuzeo inicijativu - to se ne dešava zbog nespremnosti, već ga sputava strah od greške. Vrlo je sklon samokritičnosti. On će slediti vaše smernice ako napravite prvi korak. Što mu više pažnje posvetite u vezi, više ćete mu se svideti. Budite inicijator, prihvatite da on nije mačo tip. Ali vremenom se to menja. Kvalitet života sa takvim čovekom i dostignuća takve osobe u brojkama mogu višestruko premašiti ono što se može dobiti u odnosima sa ostalim tipovima muškarca. Potrebno je samo sačekati. Mnogo je primera takvih super uspešnih dečaka koji su zaradili milijarde ne zbog arogancije i pritiska, već zbog inteligencije i strpljenja.

Foto: unsplash.com

Kreativni tipovi

Za ovaj tip kažu da je večita skitnica. Za njega je stvarni svet dečiji kaleidoskop, u kojem slike moraju stalno da se menjaju. Ne toleriše rutinu. S jedne strane, spreman je da osvoji damu, da smisli nešto posebno za nju, a s druge strane je opterećen zajedničkim druženjem i pokušava brzo da nestane. Takvi muškarci vole bistre, spektakularne, slobodne žene, avanturistkinje... Ako vam se dopada ovakav muškarac osvojićete ga ako se pripremite za laku i neformalnu komunikaciju. Samo ne budite previše pametni. Budite dinamični, živahni, aktivni, pratite šta se dešava okolo.

STRPLJEN, SPASEN! Sreća je veća posle OVOLIKO GODINA BRAKA!

Ovo su idealne godine za brak! PROVERITE da li se vaša veza uklapa u ovu računicu!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija