• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/J.Ž.

16.05.2021

20:00

ŠTA ŽENE ŽELE? Ne vrede vam NI PARE NI PAMET ako nemate OVU OSOBINU!

Ljubav

ŠTA ŽENE ŽELE? Ne vrede vam NI PARE NI PAMET ako nemate OVU OSOBINU!

Podeli vest

Ne traže svi iste osobine kod partnera, ali postoji nešto univerzalno što je važno ženama. Od ispitanih 68.000 žena čak 64.000 odabrale su jednu osobinu kao najvažniju. Upoznaćemo vas sa tim šta muškarac mora da "ponudi" ženi svog života

Šta je to što žene žele od partnera, pitanje je na koje stručnjaci, istraživači, ali i laici, pokušavaju da nađu odgovor. U istraživanju sprovedenom u Nemačkoj, žene različitih polnih orijentacija i u različitim životnim fazama dale su bogat uvid u ono što im je najvažnije u vezi. Rezultati ankete o idealnom partneru pokazali su da čak 64.000 žena traži kod muškarca - ljubaznost. U istraživanju je učestvovalo više od 68.000 žena iz 180 zemalja.

Ljubaznost je najvažnija, a izgled i nije bitan

Širom sveta žene su rekle da su ljubaznost, dobrota, podrška, inteligencija, obrazovanje i samopouzdanje vrlo važne osobine partnera.

Foto: Shutterstock

Atraktivno telo, privlačno lice, ambicija, asertivnost i finansijska sigurnost osobine su koje se smatraju samo umereno važnim.

- Ljubaznost je poput gravitacije, bitna, ali malo primećena, sve dok ne nestane. S obzirom na današnji naglasak na izgledu i bogatstvu, možda će većinu iznenaditi da je ljubaznost najpoželjnija osobina u svetu. Ona je ključna za ljudsku sposobnost stvaranja dugoročnih veza bitnih za evoluciju. Bez tih veza i ljubaznosti, koja pomaže ljudima da prebrode i "najgore oluje", ne bismo preživeli i procvetali - kažu stručnjaci.

Foto: Shutterstock

Jasan stav o deci

Na pitanje o odabiru dugoročnog partnera, 46,1 odsto žena svih seksualnih usmerenja reklo je da je želja potencijalnog partnera za roditeljstvom druga najvažnija stvar kod izbora partnera.

Vera nije toliko bitna

Većina žena pridaje malu važnost etničkoj i verskoj sličnosti. Za etničku sličnost 9,8 odsto odabralo je vrlo važno, dok je 54,1 odsto odabralo nevažno; za versku sličnost 25,4 odsto odabralo je vrlo važno, dok je 35 odsto odabralo da nije važno.

Foto: pexels.com

Lep osmeh je veoma važan

Što se tiče fizičkih osobina, lep osmeh je važniji od svega ostalog. I za heteroseksualne i za homoseksualne žene atraktivan osmeh i privlačne oči bili su najvažnije telesne osobine koje su se tražile kod dugogodišnjeg partnera.

Novac je važan u Japanu, Meksiku, Kolumbiji i SAD

Japan, Meksiko, Kolumbija i SAD imali su najveći postotak ispitanika koji su izjavili da je finansijska sigurnost dugoročnog partnera vrlo važna. Zemlja u kojoj su žene pokazale najmanje zanimanja za finansije bila je Francuska.

Foto: pexels.com

Diploma bitna u Južnoj Americi

Žene u Kolumbiji, Meksiku i Brazilu traže diplomu. One su najčešće izjavljivale da je obrazovanje važno, dok su žene iz zemalja poput Ujedinjenog Kraljevstva i Danske ređe smatrale da je obrazovanje važno kod partnera.

Politički stavovi "odlučuju" u Brazilu i SAD

Ženama u Brazilu i SAD je bitno slično političko uverenje, dok su žene iz Francuske, Meksika i Rusije to smatrale najnebitnijom stvari kod izbora dugoročnog partnera.

3 ASTRO ljubavna para JAČA I OD SUDBINE! Prebrodiće SVE OLUJE u životu!

Mnogi ga nazivaju SREĆNIKOM! Živi i SPAVA sa IDENTIČNIM BLIZNAKINJAMA! /VIDEO/

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sb

pre 2 godine

Žene kao žene, po prirodi neiskrene, kažu ono što se očekuje a ne ono što stvarno misle.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59