• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: doktor u kući/Informer.rs

02.06.2021

08:01

OVA BILJKA ČISTI KOŽU I SPREČAVA LOŠ ZADAH! Jednostavno se koristi, a veoma je LEKOVITA!

Ljubav

OVA BILJKA ČISTI KOŽU I SPREČAVA LOŠ ZADAH! Jednostavno se koristi, a veoma je LEKOVITA!

Podeli vest

Žalfija čisti kožu i sprečava loš zadah.

Vino od žalfije leči od najtežih bolesti, ali kod nas se teško nalazi. Čaj od žalfije je, međutim, daleko jefitniji i dostupniji.

Svi delovi žalfije su lekoviti od korena do cveta. Koristi se suva, sveža, kao čaj, oblog, lek, eterično ulje. Sprečava upali i umiruje, a obično se koristi za gljivične i bakterijske infekcije. Međutim, iako umiruje nervni sistem, dobra je kao afrodizijak za impotenciju. Ne preporučuje se jedino maloj deci.

Odlična je za krvnu sliku i varenje, ali i kožu.

Foto: Shutterstock

Žalfija otklanja nadutost i pomaže kod bolova u žučnoj kesi.Poboljšava varenje i krvnu sliku. Međutim, malo ko zna da je odlična i za čistu kožu.

Ukoliko želite da imate čistu kožu lica i svež zadah, setite se žalfije koja se bere u ovo doba godine. Ova lekovita biljka naročito pogoduje masnoj koži, jer je pročišćava i sprečava upale.

Jednostavno poparite suve listove žalfije u mlaku vodu, a potom ih nanesite na kožu lica i držite 15 do 20 minuta. Kada je o zadahu reč, dovoljno je da svakog jutra čajem od žalfije ispirate grlo i usta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aman

pre 2 godine

Loš zadah? Da li je moguće da ste toliko nepismeni?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija