• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ordinacija.hr

19.06.2021

08:45

KAJSIJE SU LEKOVITIJE NEGO ŠTO MOŽETE I DA ZAMISLITE! Evo šta ste sve uneli u organizam samo jednom porcijom!

Ljubav

KAJSIJE SU LEKOVITIJE NEGO ŠTO MOŽETE I DA ZAMISLITE! Evo šta ste sve uneli u organizam samo jednom porcijom!

Podeli vest

Kajsije su odličan izbor za međuobrok ako vas muče zatvor, bolne kosti, suva koža ili ste samo na dijeti...Ovo voće obiluje vitaminima i pozitivno utiče na ceo organizam

Evo šta sve ova mala voćka može da učini za vaše zdravlje:

Kajsije su prepune vitamina A, poznatog i kao retinol. Osim što čuva zdravlje očiju, pomaže u održavanju imunog sistema jakim i čuvaju zdravlje kože.

Prepune su vlakana

Bilo da ih jedete suve ili sveže, odličan su izvor vlakana. Retinol iz kajsija je topiv i brzo se razgrađuje u organizmu, a važni nutrijenti se lako apsorbuju. Vlakna razgrađuju masne kiseline i tako brinu o zdravlju sistema za varenje.

Odlične za srce

Kad je voće puno vlakana, pomaže pri snižavanju holesterola što znači da štiti vaše srce. Kalijum koji sadrži ovo voće održava zdrave nivoe elektrolita i tako pomaže radu srčanih mišića. Dve kajsije dnevno su sasvim dovoljne da biste pomogli svom zdravlju.

Foto: Shutterstock

Kajsije su zdrave

Riznica antioksidanasa

Kajsije su savršen izvor antioksidanasa, a ako ih jedete svakodnevno, rešićete se toksina nakupljenih preko dana.

Čuvaju zdravlje kože

Kombinacija vitamina C, A i fitonutrijenata iz kajsija garantuje savršeno zdravu kožu. Jeste li znali da antioksidansi iz ove voćke usporavaju proces starenja? Ako vam zdravstvene koristi nisu dovoljan razlog za uživanje u kajsijama, možda lepota jeste!

Pomažu pri mršavljenju

Dijetetska vlakna iz ovog voća poboljšavaju probavni sistem i tako podstiču rad metabolizma. Ako ste na dijeti, kajsije su odličan izbor za međuobrok - ostavlja vas sitim, a nema puno kalorija.

Jačaju kosti

Kalcijum je potreban kako bi se kosti razvile i ostale zdrave, a kajsija ga sadrži u velikim količinama. Dobro je znati da bez dovoljno kalijuma kalcijum ne može pravilno da se apsorbuje u organizmu, a dobra vest je da kajsije i njega sadrže u sjajnoj količini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59