• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/bonapeti.rs/

20.09.2021

15:29

BOLI VAS ŽELUDAC? Ovi čajevi OPUŠTAJU probavni sistem i OTKLANJAJU TEGOBE!

Ljubav

BOLI VAS ŽELUDAC? Ovi čajevi OPUŠTAJU probavni sistem i OTKLANJAJU TEGOBE!

Podeli vest

Mučnina u želudcu može da bude simptom migrena, lekova, anksioznosti, trudnoće, želudačanih problema i mnogih drugih. Kako biste se rešili neprijatnosti posegnite za čajem od đumbira, kamilice, kardamoma i nane

Đumbir je odvajkada poznat kao lek protiv mučnine i stomačnih tegoba. Napravite ukusan čaj od đumbira i popijte ga nakon večere – fino izrendajte kašičicu svežeg korena đumbira, sipajte preko nje šolju ključale vode i ostavite da se natapa pet minuta. On će stimulisati varenje tako da se hrana neće zadržavati u vašim crevima i doprinositi pojavi gasova. Nana takođe pomaže da se poboljša varenje, a pojava gasova svede na najmanju meru.

Foto: Shutterstock

Čaj od kamilice je narodni lek za stomačne bolove, dok kardamom pomaže da bolje svarite hranu. Stavite kašičicu kardamoma u 250ml vode i polako ga kuvajte deset minuta. Pijte vruć čaj uz obroke.

Foto: Shutterstock

Čaj od majčine dušice dugo se koristi za olakšavanje gasova i dijareju. Sledeći čaj je od korijandera, koji se preporučuje ne samo kod bolova u crevima i želucu, već i za stimulisanje sekrecije želudačnih sokova.

Foto: Shutterstock

Na ovom spisku je i ruzmarin, koji osim koristi kod stomačnih problema, deluje okrepljujuće na ceo organizam, dok čaj od maslačka pomaže varenje hrane, detoksikaciju tela, a pri dužoj upotrebi poboljšava razmenu materija. Pomaže i kod nedostatka apetita.

Seme mirođije

Seme mirođije, koje ima prijatan miris slatkog korena, koristi se stotinama godina za samanjenje gasova i poboljšanje varenja. Seme kima, anisa i celera ima sličan efekat. Žvakanje pola kašičice semena posle obroka će olakšati tegobe, a sva ova semena su dostupna u većim supermarketima u delu da začinima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija