• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: žena.rs

06.01.2020

09:22

OVO JE MILANOVIĆEVA ŽENA! ZARAĐIVALA JE VIŠE OD NJEGA,  a jedna njena izjava o HLEBU PODIGLA JE JAVNOST NA NOGE

Showbiz

OVO JE MILANOVIĆEVA ŽENA! ZARAĐIVALA JE VIŠE OD NJEGA, a jedna njena izjava o HLEBU PODIGLA JE JAVNOST NA NOGE

Podeli vest

Zoran Milanović novi je predsednik Hrvatske, a tu je i nova prva dama, Sanja Musić Milovanović.

Milanović je u predsedničku kampanju ušao nakon što ga njegova supruga podržala iako Sanja Musić Milanović nikad nije želela da se njeno ime vezuje za stranku SDP.

"Potpisa ima dovoljno, ali sada, kada je i Sanjin ovde, kandidatura je potvrđena! Hvala svima", poručio je Milanović koji je Sanju upoznao 1991. godine.

U to vreme on je bio diplomirani pravnik, a onda je studirala medicinu.

Foto: Tanjug/AP

 

Venčali su se tri godine kasnije, a Milanović i Zagrepčanka iz Hercegovine, u braku su dobili trojicu sinova (kako je pre nekoliko dana pisao "T portal", bračni par je navodno na početku zarađivao kućnom prodajom usisavača).

Zbog političke karijere supruga Sanja je stalno bila u žiži, ali ju je njegova kampanja dodatno lansirala u epicentar regionalne javnosti.

Pažnja će se tek usmeriti ka njoj, a ko je prva dama Hrvatske?

Sanja je doktorirala na temu gojaznosti odraslih u Hrvatskoj, 11 godina nakon venčanja sa Milanovićem.

"Mesecima je ustajala u četiri sata ujutru, pre posla, ne bi bili radila na doktoratu, dok su deca spavala".

Bila je zaposlena kao epidemiologinja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, a radila je i na Medicinskom fakultetu.

Zbog ovakvih angažmana imala je veću platu od premijera Hrvatske - njen suprug je na ovoj funkciji bio od 2011. do 2016.

U vreme dok je bila supruga premijera izjavila je nešto što se nikako ne zaboravlja.

"Kada se kaže da je crni hleb kojeg mi preporučujemo skuplji od belog, inicijalno jeste skuplji, ali crni hleb možete naprosto da režete i na tanje šnite. To je jeftinije i zdravije, a kada je dehidriran, sutradan, još je kvalitetniji za jelo. Treba da razbijemo mit o tome da je pravilna ishrana skuplja, ona je jeftinija jer treba da pojedete manje hrane" (2014).

Foto: Tanjug/AP

 

Sanjine reči protumačene su tako da je zbog njih dobila nadimaka Marija Antoaneta, a njen cilj ka sprečavanju gojaznosti u Hrvatskoj je više nego očigledan. I ona mu je veoma predana.

Upravljala je Službom za promovisanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i sa svojim timom dobila donaciju od 30 miliona kuna iz Evropskog socijalnog fonda za projekt prevencije gojaznosti (u Briselu je ove godine njen projekat "Poligon za telesnu aktivnost školske dece" uvršten u 16 najboljih modela dobre prakse iz resora zdravstva i sporta").

Sanja za koju je njen suprug rekao da je tvrdoglava kao i on, ali i dosta blaža u javnim nastupima, ono što promoviše u javnosti, primenjuje kod kuće:

"Možda sam zaslužna za to što u našoj porodici postoji svest o očuvanju zdravlja. Moj stariji sin aktivno se bavi sportom, počeo je s tri i po godine sa gimnastikom, a onda je krenuo na fudbal i trenira sedam godina. I mlađi sin ide na gimnastiku. Kod nas u kući ne piju se sokovi, samo voda. Jakov me nekad zamoli da kupim neki sok jer mu dolaze prijatelji i sramota ga je da kod kuće nemamo sokova ili grickalica. Ali ja zaista ne podržavam kulturu grickanja i sport je u porodici izuzetno važan. Zoran, kada god može, trči u Maksimiru ili na savskom nasipu ili ide biciklom na Sljeme", navodi njenu izjavu "T portal".

Sanja je bila i u centru nekoliko skandala. Dok je Milanović vršio funkciju premijera, ona je bila angažovana u promovisanju zdravog razvoja školske dece i veoma aktivna u Ministarstvu nauke.

Portal Indeks je psao da je ministarstvo tada neuobičajeno velikim iznosom novca finansiralo stručni časopis "Collegium Antropologicum" u kojem je objavljeno njenih osam radova.

Postajale su i sumnje u Rektorovu nagradu rada čiji je on bila mentor.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smrad

pre 4 godine

Mogla ga je i na djetu staviti. Malo se uprasio Zoka

NEBOJŠA

pre 4 godine

da je gospodža ''MARIJA ANTOANETA'' govorila o crnom i belom''hlebu'' danas ne bi bila gdža Milanović a i hrvati bi je razapeli''na križ''.HAHAHA,dakle piskaralo pazi šta piskaraš

Suri

pre 4 godine

Mozda "Antoaneta" i nije neki strucnjak jer kuci ima podgojenog coveka, Ovaj rosavi joj se se bas ubucio.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija