• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.08.2021

07:17

ČISTILA JE KUĆE I KONOBARISALA, A SLAVA JOJ NIJE UDARILA U GLAVU! Pokorila je Holivud, a sada je najplaćenija glumica

Showbiz

ČISTILA JE KUĆE I KONOBARISALA, A SLAVA JOJ NIJE UDARILA U GLAVU! Pokorila je Holivud, a sada je najplaćenija glumica

Podeli vest

Najbolje plaćena glumica na svetu Margo Robi (31) žena je sa hiljadu lica, ali, privatno je i dalje jednostavna devojka kojoj uspeh nije udario u glavu, piše Gloria.hr

Margo koja je proslavila 31. rođendan, jedna od najzaposlenijih, a i najbolje plaćenih u Holivudu poslednjih nekoliko godina. Nije to čudno za nju, jer je već pokazala da može da glumi najrazličitije uloge - od strip-junakinje Harli Kvin do engleske kraljice, ratne reporterke i plaćenog ubice.

Margo Robi rođena je 2. jula 1990. u Dalbiju, gradiću na severoistoku Australije. Odrasla je s majkom Sari Kesler, fizioterapeutkinjom, braćom Lahlanom i Kameronom kao i sestrom Anjom. Otac Dag Robi napustio je porodicu nedugo nakon njenog rođenja i nema mnogo kontakta s njim.

Kako bi pomogla familiji, Margo je već sa 16 godina uz školu honorarno radila kao konobarica, pravila sendviče u Subwayu i čistila kuće. Već tada ju je privlačila gluma pa je upisala dramsku umetnost na koledžu Somerset u gradiću u blizini Gold Kousta. Otamo je otišla u Melbourn, na drugi kraj Australije, gde je bilo mnogo više posla za mladu glumicu koja tek treba izgraditi karijeru.

Na početku je snimala reklame, pojavila se u dva mala nezavisna filma, a potom se prijavila na audiciju za ulogu u “Susedima”, najpopularnijem i najdugovečnijem australijskom televizijskom serijalu, u kojem su se pre nje probili i Nikol Kidman ali i mnoge druge buduće holivudske zvezde.

Na audiciji nije briljirala pa je očekivala da će ulogu dobiti neto drugi. Zato nije ni čekala rezultat, nego je iskoristila priliku kad je videla reklamu za jeftino skijanje u Kanadi i otišla s društvom. Ali, zimski je odmor morala neočekivano prekinuti nakon samo nekoliko dana - jer su joj javili da je ipak dobila ulogu i da snimanje počinje sledeće nedelje.

U serijalu je glumila Donu Fridman, devojku koju osim muškaraca zanimaju i žene, a iako je na početku bilo zamišljeno da se pojavi u samo nekoliko epizoda, njen se lik toliko svideo australijskoj publici da je postala stalni član ekipe. Prva epizoda s njom u ulozi Done emitovana je u oktorbru 2008., a već sledeće godine Margo Robi nominova je za najbolju debitantkinju na dodeli australijskih glumačkih nagrada Logie.

Foto: Rojters

U tom je serijalu glumila tri godine; njena zadnja epizoda emitovana je 2011., a iste godine Robi je bila nominovana za najpopularniju australijsku glumicu. Ali, njoj uspeh u domovini nije bio dovoljan - odlučila je da ode u Ameriku. O tome je već dugo razmišljala, zato je slobodno vreme koristila da bi vežbala američki naglasak, želeći da dođe spremna u Holiwud.

Pohod na Holivud

- Nisam si mogla da dopustim da u Americi dobijam samo uloge Australijke. Znala sam št producenti traže: da dobro izgledam, da znam da glumim i da mogu da tumačim  uloge Amerikanki.

U prvo vreme živela je u Njujorku i odlazila na audicije u Los Anđeles. Javila se za ulogu u “Čarliijevim anđelima”. Nije je dobila, ali su joj producenti ponudili nešto drugo - ulogu u serijalu “Pan Am” u kojem je glumila i Kristina Riči. Margo je u njemu bila jednu sezonu, dok nije ukinut zbog slabe gledanosti, ali i tih 14 epizoda, koliko ih je do tada snimila, bilo je dovoljno da mladu Australijku zapaze holivudski producenti.

Već godinu nakon ukidanja serijala “Pan Am” glumila je u filmu “Pravi trenutak”, a 2013. zabljesnula je u filmu “Vuk s Wall Streeta” reditelja Martina Skorsezea, u kojem je bila partnerka holivudskoj zvezdi Leonardu Di Kapriju. U filmu ima i scena u kojima se pojavljuje naga, što joj nije bilo lako da snimi.

- Ako se već moraš skinuti pred kamerama, onda je najbolje da to učiniš u filmu koji režira Martin Skorseze - rekao mi je moj agent. Zaista, Skorzese je bio sjajan. U jednoj sceni čak mi je ponudio da se prekrijem ogrtačem, ali shvatila sam da je u njoj golotinja zaista potrebna pa sam odbila. Ali, pre nego što smo počeli da snimamo popila sam jednu za drugom tri tekile da se okuražim - ispričala je posle glumica.

Film je postigao neverovatan uspeh, a Margo Robi postala je nova holivudska zvezda. Međutim, uspeh joj nije udario u glavu.- Sve mi je to bilo vrlo čudno. Pre “Vuka s Wall Streeta” zapravo nisam poznavala nijednu slavnu osobu. Nisam imala pojma kako zapravo funkcioniše ovaj posao na tako visokom nivou- rekla je.

Vrlo brzo nakon “Vuka s Wall Streeta” snimila je britanski niskobudžetni film “Francuska svita” i nakon njega ostala da živi u Londonu s društvom koje je upoznala na setu. Iako je već dobijala izdašne honorare i mogla je da priušti luksuzan način života, ona je novac od “Wall Streeta” dala majci da otplati hipoteku na kuću, a sama je u Londonu živela u iznajmljenoj ruševnoj kući u četvrti Klapham u predgrađu, koju je delila s još pet mladih filmaša.

Među njima je bio i Tom Akerli, treći pomoćnik reditelja u filmu “Francuska svita”.

Veselo društvo u Klaphamu dobro se zabavljalo, obilazilo pabove u susjedstvu i kovalo planove o zvezdanim karijerama. Vikendom su često odlazili na izlet u Amsterdam gde su spavali u hostelu, posećivali muzičke festivale, spavali u šatoru...

- Ponašali smo se kao da smo u studentskom domu - opisala je taj period u svom životu Margo Robi, koja se u to doba i zaljubila - u Toma Akerlija.

- Bilo mi je čudno to što mi se događa. Nisam ve­­rovala u veze, bila mi je muka od ideje da bih tre­­bala da živim s nekim i mislila sam da se nikada neću udati. A onda se dogodilo. Bili smo jako dugo prijatelji. Mislim da sam se zapravo brzo zaljubila u njega, ali sam potiskivala ta osećanja u sebi jer nisam verovala da me može voleti muškarac kao što je Tom. Govorila sam sama sebi: Nemoj mu to pokazati, nemoj se sramotiti, nemoj biti glupa. A onda se sve brzo odvijalo, i nekako je postalo logično da smo u vezi, odjednom je sve imalo svoj smisao.

Poslovno i privatno srećna

A onda je s Tomom Akerlijem 2016. producirala film “Ja, Tonya”, u kojem je glumila osramoćenu američku klizačicu Tonju Harding i za tu ulogu mesecima pre početka snimanja učila da kliza. Bila je nominovana za Oskara, ali nije ga osvojila. Ali, dobila je drukčije priznanje: iste je godine pozirala za naslovnicu magazina Veniti Fer, posvećenu Holivudu, zajedno s Džordžom Klunijem, Džulijom Roberts, Leom Sejdu,, Lupitom Nijango, Idrisom Elbom, Naomi Haris i svojim filmskim partnerom iz “Odreda otpisanih” - Džeredom Letoom.

Te iste godine dogodila se još jedna velika prekretnica u životu: 18. decemrba ona i Tom Akerli venčali su se na privatnom imanju u Bajron Beju u Australiji na koje su pozvali samo svoju porodicu i najbliže prijatelje. Akerli je obukao tamno odelo, Robi bež venčanicu bez vela, ali - nisu želeli da se slikaju, pa su svi gosti pre dolaska morali da ostave svoje mobilne telefone. Deveruša joj je bila sestra Anja, a do oltara ju je dovela majka Sari - oca koji ih je ostavio dok je ona još bila mala nije ni pozvala na venčanje.

Foto: Reuters/Mario Anzuoni

Par je nastavio da živi u novoj, lepoj kući koju su kupili u Kaliforniji, zajedno rade za svoju producentsku kuću LuckyChap Entertainment, koja je zaslužna i za film “Birds of Prey i emancipacija famozne Harli Kvin”. Bila je to, naime, ideja Margo Robi, da svom liku iz “Odreda otpisanih” podari  film pa ga je s mužem i producirala, a finansijski efekat je bio toliko dobar da par sada planira barem još jedan nastavak. Margo Robi je u međuvremenu glumila i u Oskarom nagrađenom filmu “Bilo jednom... u Holivudu” u kojem je tumačila lik Šeron Tejt, ponovo s Leonardom Dikaprijem kao filmskim partnerom.

S već nekoliko uloga u pripremi, godišnjom zaradom većom od dvadeset miliona dolara i u srećnom braku s Tomom Akerlerijem australijska glumica zaista ne mora da brine za budućnost.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija