KOLAČ BEZ KAPI TEČNOSTI, A  SOČAN I PREUKUSAN! Ovo je najtraženiji recept na internetu!

pexels.com

10:57 Recepti 0

blic.rs/informer.rs | 21. 10. 2019.

KOLAČ BEZ KAPI TEČNOSTI, A SOČAN I PREUKUSAN! Ovo je najtraženiji recept na internetu!

Kolači s jabukama definitivno zauzimaju posebno mesto kod sladokusaca i retko ko može da im odoli. Ovaj recept je naročito zanimljiv jer se sastoji samo od suvih sastojaka i jabuka. Nemojte to da vas brine, kolač će se odlično povezati i bez jogurta, mleka, jaja, ulja...

Recept je veoma jednostavan i brz, a najviše vremena ćete potrošiti na rendanje jabuka. I verujte nam, kolač je toliko dobar da neće stići ni da se ohladi kako treba, a već će nestati iz pleha.

Sastojci:

2 šolje ( 2 dl) brašna

2 šolje griza

prašak za pecivo

šolja šećera

vanilin šećer

KAKO DA ZNATE DA LI SU JABUKE KOJE KUPUJETE SVEŽE? Evo fenomenalnog trika!

Za nadev:

1 - 1,5 kg jabuka

vanilin šećer

cimet

1/2 šolje šećera

150 g maslaca

Priprema:

Prosejte brašno i prašak za pecivo. Dodajte griz i šećer. Sve zajedno pomešajte i raspodelite na tri jednaka dela. Jabuke narendajte i pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Podelite na dva jednaka dela. Jabuke se ne cede, jer će njihov sok natopiti testo i ono će postati mekano tokom pečenja. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Posudu za pečenje premažite maslacem ili uljem. Kao prvi sloj stavite suve sastojke, kašikom poravnajte, dodajte polovinu jabuka, rukama ili kašikom, dodajte drugi deo suvih sastojaka, poravnajte kašikom i pritom malo utisnite, pa dodajte preostale jabuke. Utisinite jabuke i posipajte zadnji sloj suvih sastojaka. Dobro sve utisnite. Preostali maslac narendajte ili narežite na tanke listiće i poslažite po kolaču. Stavite u rernu zgrejanu na 180 stepeni i pecite oko 45 minuta.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]