• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: stvarukusa

31.10.2019

17:46

5 TRIKOVA DA VAM POMFRIT BUDE SAVRŠEN KAO U RESTORANU! Isprobajte ih

Recepti

5 TRIKOVA DA VAM POMFRIT BUDE SAVRŠEN KAO U RESTORANU! Isprobajte ih

Podeli vest

Sa svojom zlatno smeđom bojom, slanim skrobastim ukusom i sposobnošću da se dobro spaja sa bilo kojom hranom, pomfrit je široko omiljen prilog. Da biste u kuhinji napravili pomfrit profesionalnog kvaliteta, sledite ovih pet koraka

Odaberite pravu vrstu krompira


Sa toliko vrsta krompira u prodavnici, kako odabrati pravi za pomfrit? Odgovor je jednostavan: uvek birajte beli krompir (russet). Ovaj krupni krompir ima puno skroba i malo vode, što pomaže da se dobije hrskav ukus.

Prava oprema


Pomfrit je jednostavan za izradu, ali zahteva nekoliko alata. Prvo, oštar nož je najbolji način da se napravi savrešno oblikovan pomfrit. Pod pretpostavkom da nemate fritezu, trebaće vam dubok, čvrst tiganj koji može podneti veliku toplotu. Ako ulje nije dovoljno vruće, pomfrit nikada neće postati pravilno hrskav; ako je pak previše vrelo pomfrit će postati tamno zlatno braon pre nego sto se unutrtašnjost pomfrita isprži.

Pomfrit izvadite iz tiganja uz pomoć cediljke (hvataljka). Tako se pomfrit neće pokidati. I na kraju, stavite pomfrit na šupljikavi pleh za pečenje, kako bi se ulje lepo ocedilo, a da pomfrit ostane svež.

Potopite svež pomfrit


Ako svež pomfrit držite u hladnoj vodi najmanje četiri sata, ispraćete svaki višak skroba. To im pomaže da se ravnomerno stisnu i osigurava da dok se unutrašnost ne skuva oni ne budu previše tamni spolja. Pomfrit može stajati u vodi do 24 sata.

KEKS KOLAČ SA BANANAMA! Sprema se za 15 minuta i vrlo je ukusan! (VIDEO)

Dvostruko prženje


Dvaput prženje krompira u neutralnom ulju, kao što je kanola ili šafran ulje, osigurava da su pomfriti hrskavi spolja, a iznutra mekani i pahuljasti. Pomfrit pržite na ulju od 150°C, 3-4 minute dok ne budu mekani na dodir. Izvadite ih i ostavite da se odmaraju na plehu dok završite ostatak sirovog krompira, a zatim povećavajte toplotu dok ulje ne dosegne 180°C. Pomfrit pažljivo dodajte u ulje, izbegnite pretrpanost, sve dok oni ne postignu savršenu zlatnu boju.

Začinite dok su vrući


Krompir je blagog ukusa, a so zaista pojačava njihov ukus. Posolite pomfrit dok je vruć. Pažljivo solite; proverite da li ste lepo posolili ako niste dodaj te još soli. Zapamtite da je nemoguće ukloniti so, ali možete dodati više kako biste osigurali da je ukus tačan.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politika

TV

Želimo li mirniju budućnost ili povratak u prošlost? Ne propustite Info dan od 15 časova!
Live TV

Želimo li mirniju budućnost ili povratak u prošlost? Ne propustite Info dan od 15 časova!

Juče se predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio javnosti sa važnom porukom: „Važno je da u ovom trenutku nastavimo da radimo zajedno, da sve naše razlike ne ostavljamo po strani, ali da pokušamo da razumemo da su nam mir i stabilnost u zemlji od izuzetnog značaja.“ Njegove reči dolaze u trenutku kada deo opozicije poziva na sukobe i nemire, što podseća na mračne epizode iz prošlosti.

23.12.2024

12:48

Tenzije u Bosni i Hercegovini: Mile Bosnić o odlukama Kristijana Šmita i potencijalnoj krizi Republike Srpske
"Bosanski lonac" pred pucanjem?!

Tenzije u Bosni i Hercegovini: Mile Bosnić o odlukama Kristijana Šmita i potencijalnoj krizi Republike Srpske

Gost "Info jutra" na Informer televiziji bio je predsednik udruženja Krajišnika Mile Bosnić koji je govorio o spletu velikih tenzija sa izvorištem u odlukama Kristijana Šmita, visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini kojeg Banjaluka ne priznaje, a koje su išle direktno na štetu Republike Srpske uoči presude protiv lidera Republike Srpske Milorada Dodika i o tretnjama da se ovaj splet okolsnosti izrodi u najveću krizu od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, a samu Srpsku dovede na korak od proglašenja samostalnosti.

23.12.2024

10:51

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Haos na ulicama Hersona! Rusija već počela?! Ovo je Putinova vojska upravo uradila u gradu: Svuda su ih bacili...
NAPETO

(VIDEO) Haos na ulicama Hersona! Rusija već počela?! Ovo je Putinova vojska upravo uradila u gradu: Svuda su ih bacili...

U jeku priprema za potencijalnu ofanzivu ukrajinskih snaga na Herson, ruske trupe navodno koriste sofisticirane taktike kako bi usporile kretanje i destabilizovale protivničke linije. Prema izveštajima oblasne vojne uprave Hersona, ruske snage bacaju tzv. "ježeve" zamke po putevima – metalne trouglaste naprave osmišljene da buše gume na vozilima.

23.12.2024

13:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set