• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa

31.10.2019

17:46

5 TRIKOVA DA VAM POMFRIT BUDE SAVRŠEN KAO U RESTORANU! Isprobajte ih

Recepti

5 TRIKOVA DA VAM POMFRIT BUDE SAVRŠEN KAO U RESTORANU! Isprobajte ih

Podeli vest

Sa svojom zlatno smeđom bojom, slanim skrobastim ukusom i sposobnošću da se dobro spaja sa bilo kojom hranom, pomfrit je široko omiljen prilog. Da biste u kuhinji napravili pomfrit profesionalnog kvaliteta, sledite ovih pet koraka

Odaberite pravu vrstu krompira


Sa toliko vrsta krompira u prodavnici, kako odabrati pravi za pomfrit? Odgovor je jednostavan: uvek birajte beli krompir (russet). Ovaj krupni krompir ima puno skroba i malo vode, što pomaže da se dobije hrskav ukus.

Prava oprema


Pomfrit je jednostavan za izradu, ali zahteva nekoliko alata. Prvo, oštar nož je najbolji način da se napravi savrešno oblikovan pomfrit. Pod pretpostavkom da nemate fritezu, trebaće vam dubok, čvrst tiganj koji može podneti veliku toplotu. Ako ulje nije dovoljno vruće, pomfrit nikada neće postati pravilno hrskav; ako je pak previše vrelo pomfrit će postati tamno zlatno braon pre nego sto se unutrtašnjost pomfrita isprži.

Pomfrit izvadite iz tiganja uz pomoć cediljke (hvataljka). Tako se pomfrit neće pokidati. I na kraju, stavite pomfrit na šupljikavi pleh za pečenje, kako bi se ulje lepo ocedilo, a da pomfrit ostane svež.

Potopite svež pomfrit


Ako svež pomfrit držite u hladnoj vodi najmanje četiri sata, ispraćete svaki višak skroba. To im pomaže da se ravnomerno stisnu i osigurava da dok se unutrašnost ne skuva oni ne budu previše tamni spolja. Pomfrit može stajati u vodi do 24 sata.

KEKS KOLAČ SA BANANAMA! Sprema se za 15 minuta i vrlo je ukusan! (VIDEO)

Dvostruko prženje


Dvaput prženje krompira u neutralnom ulju, kao što je kanola ili šafran ulje, osigurava da su pomfriti hrskavi spolja, a iznutra mekani i pahuljasti. Pomfrit pržite na ulju od 150°C, 3-4 minute dok ne budu mekani na dodir. Izvadite ih i ostavite da se odmaraju na plehu dok završite ostatak sirovog krompira, a zatim povećavajte toplotu dok ulje ne dosegne 180°C. Pomfrit pažljivo dodajte u ulje, izbegnite pretrpanost, sve dok oni ne postignu savršenu zlatnu boju.

Začinite dok su vrući


Krompir je blagog ukusa, a so zaista pojačava njihov ukus. Posolite pomfrit dok je vruć. Pažljivo solite; proverite da li ste lepo posolili ako niste dodaj te još soli. Zapamtite da je nemoguće ukloniti so, ali možete dodati više kako biste osigurali da je ukus tačan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17