FRANCUSKI TOST GOTOV ZA ČAS!  Slatki doručak koji garantuje najlepši početak dana!

Shuterstock

12:40 Recepti 0

klix.ba | 08. 11. 2019.

FRANCUSKI TOST GOTOV ZA ČAS! Slatki doručak koji garantuje najlepši početak dana!

Kada ne znate šta ćete sa ostatkom starog hleba, a ne jedu vam se obične prženice, francuski tost je idealan obrok

Mnogi su čuli za mini specijalitet francuski tost, ali mnogi ne znaju da ga naprave.

TRIK ZA NAJBOLJE JAJE NA OKO NA SVETU! Nikad vam se neće zalepiti na ovaj način!

Dok se kod nas prženice najčešće služe u slanoj varijanti, francuski tost je  doručak sa slatkim namazom.

Shuterstock

Priprema:

U duboku posudu za pečenje razbijte dva jaja i ulijte pola velike šoljice mleka. Posolite i dodajte cimet, a u smesu možete dodati i ekstrakt vanile.

Sve zajedno dobro promešajte.

Hleb naseckajte na deblje kriške, ubacite ih u posudu i pustite da odstoje dok ne upiju svu tečnost.

Najbolje bi bilo da iskoristite hleb koji je star dan ili dva.

Kriške prepržite u tiganju na malo maslaca. Za svaku stranu potrebno je dva-tri minuta.
Stavite kriške u pleh i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni 10-15 minuta na 200 Celzijusa.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]