• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

11.11.2019

18:04

MALO DRUGAČIJA MUSAKA! Tri ukusna jela sa paprikom!

Recepti

MALO DRUGAČIJA MUSAKA! Tri ukusna jela sa paprikom!

Podeli vest

Paprike su zdrave i ukusne i mogu se pripremati na mnogo različitih načina. Preporučujemo vam da probate: malo drugačiju musaku, dimljenu čorbu i papriku punjenu kinoom

Malo drugačija musaka

Potrebno je: 20 pečenih paprika, 500 g mlevenog mesa, 150 g pirinča, 4 čena belog luka, jaje. Za preliv: 7 dl paradajz soka, so, šećer, bosiljak, origano, mešavina suvih biljnih začina.

PEČENE KREMPITE IZ RERNE! Kremasti kolač koji će vam sigurno uspeti! (VIDEO)

Priprema: Papriku očistite i isecite na veće trake. U mleveno meso dodajte pasirani beli luk, jaje, mešavinu suvih biljnih začina, so i biber. Dodajte i pirinač u smesu sa mesom, pa sve promešajte. U vatrostalnu činiju, premazanu uljem, stavljajte red iscepkanih pečenih paprika, red mesa, ponovo paprike, pa meso i završite sa paprikama. Pomešajte paradajz sok sa malo vode, dodajte prstohvat šećera, origano i bosiljak. Prelijte paprike tako da plivaju u sosu, malo ih izbušite da bi tečnost ravnomerno prošla svuda. Pecite poklopljeno 50 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Potom skinite poklopac i malo zapecite.

Foto: Shutterstock

Dimljena čorba

Potrebno je: 4 pečene crvene paprike, 1/2 l soka od paradajza, 2-3 kašike ulja, peršunov i celerov list ili sveži listići bosiljka, so, biber.

Priprema: Pečenu papriku, kojoj ste skinuli ljusku i izvadili semenke, sameljite u blenderu, sve dok ne dobijete gladak pire. Na dno šerpe sipajte malo ulja. Kada se zagreje dodajte pire od paprike, sok od paradajza, posolite i pobiberite po ukusu. Kada čorba prokuva, skinite sa ringle i poslužite. Po želji u tanjir dodajte iseckano začinsko bilje i krutone.

Foto: Pixabay

Punjena kinoom

Potrebno je: 140 g kinoe, 300 ml vode, 6 babura srednje veličine, 2 kašike putera, 60 g crnog luka, 500 g šampinjona, 400 paradajz pelata, 2 čena pasiranog belog luka, 2 kašičice suvih biljnih začina, malo čilija u prahu, 2 kašičice višnjevače, so, biber, 300 ml paradajz soka, kašičica šećera, 200 g mocarele, kašika svežeg, seckanog bosiljka.

(VIDEO) NAPRAVITE SAVRŠENU ČOKOLADNU STAKLENU GLAZURU! Lepa na oko, a UKUSNA!

Priprema: Kinou prelijte vodom i kuvajte 15 minuta. Paprike izdubite, uklonite im semenke i stavite ih da se kuvaju deset minuta u vreloj, posoljenoj vodi, pa ih izvadite i ohladite u hladnoj vodi. Na zagrejanom puteru ispržite naseckani luk, dodajte šampinjone isečene na listiće i dinstajte dok tečnost ne ispari. Pelat ocedite i iseckajte na kockice, a sok sačuvajte. Šampinjonima dodajte pasirani beli luk, kašičicu mešavine suvih biljnih začina, čili u prahu, na kockice narezan pelat i višnjevaču, pa kratko prodinstajte. Dodajte kuvanu kinou i promešajte, zatim mocarelu, pa posolite i pobiberite. Paradajz sok pomešajte sa sosom od pelata, kašičicom mešavine suvih biljnih začina i šećerom, pa sipajte u vatrostalnu posudu. Paprike napunite nadevom i složite u sos od paradajza. Pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija