• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: novosti.rs/informer.rs

11.11.2019

18:04

MALO DRUGAČIJA MUSAKA! Tri ukusna jela sa paprikom!

Recepti

MALO DRUGAČIJA MUSAKA! Tri ukusna jela sa paprikom!

Podeli vest

Paprike su zdrave i ukusne i mogu se pripremati na mnogo različitih načina. Preporučujemo vam da probate: malo drugačiju musaku, dimljenu čorbu i papriku punjenu kinoom

Malo drugačija musaka

Potrebno je: 20 pečenih paprika, 500 g mlevenog mesa, 150 g pirinča, 4 čena belog luka, jaje. Za preliv: 7 dl paradajz soka, so, šećer, bosiljak, origano, mešavina suvih biljnih začina.

PEČENE KREMPITE IZ RERNE! Kremasti kolač koji će vam sigurno uspeti! (VIDEO)

Priprema: Papriku očistite i isecite na veće trake. U mleveno meso dodajte pasirani beli luk, jaje, mešavinu suvih biljnih začina, so i biber. Dodajte i pirinač u smesu sa mesom, pa sve promešajte. U vatrostalnu činiju, premazanu uljem, stavljajte red iscepkanih pečenih paprika, red mesa, ponovo paprike, pa meso i završite sa paprikama. Pomešajte paradajz sok sa malo vode, dodajte prstohvat šećera, origano i bosiljak. Prelijte paprike tako da plivaju u sosu, malo ih izbušite da bi tečnost ravnomerno prošla svuda. Pecite poklopljeno 50 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Potom skinite poklopac i malo zapecite.

Foto: Shutterstock

Dimljena čorba

Potrebno je: 4 pečene crvene paprike, 1/2 l soka od paradajza, 2-3 kašike ulja, peršunov i celerov list ili sveži listići bosiljka, so, biber.

Priprema: Pečenu papriku, kojoj ste skinuli ljusku i izvadili semenke, sameljite u blenderu, sve dok ne dobijete gladak pire. Na dno šerpe sipajte malo ulja. Kada se zagreje dodajte pire od paprike, sok od paradajza, posolite i pobiberite po ukusu. Kada čorba prokuva, skinite sa ringle i poslužite. Po želji u tanjir dodajte iseckano začinsko bilje i krutone.

Foto: Pixabay

Punjena kinoom

Potrebno je: 140 g kinoe, 300 ml vode, 6 babura srednje veličine, 2 kašike putera, 60 g crnog luka, 500 g šampinjona, 400 paradajz pelata, 2 čena pasiranog belog luka, 2 kašičice suvih biljnih začina, malo čilija u prahu, 2 kašičice višnjevače, so, biber, 300 ml paradajz soka, kašičica šećera, 200 g mocarele, kašika svežeg, seckanog bosiljka.

(VIDEO) NAPRAVITE SAVRŠENU ČOKOLADNU STAKLENU GLAZURU! Lepa na oko, a UKUSNA!

Priprema: Kinou prelijte vodom i kuvajte 15 minuta. Paprike izdubite, uklonite im semenke i stavite ih da se kuvaju deset minuta u vreloj, posoljenoj vodi, pa ih izvadite i ohladite u hladnoj vodi. Na zagrejanom puteru ispržite naseckani luk, dodajte šampinjone isečene na listiće i dinstajte dok tečnost ne ispari. Pelat ocedite i iseckajte na kockice, a sok sačuvajte. Šampinjonima dodajte pasirani beli luk, kašičicu mešavine suvih biljnih začina, čili u prahu, na kockice narezan pelat i višnjevaču, pa kratko prodinstajte. Dodajte kuvanu kinou i promešajte, zatim mocarelu, pa posolite i pobiberite. Paradajz sok pomešajte sa sosom od pelata, kašičicom mešavine suvih biljnih začina i šećerom, pa sipajte u vatrostalnu posudu. Paprike napunite nadevom i složite u sos od paradajza. Pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Tagovi:

Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set