• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: natasineslastice

03.12.2019

14:48

(VIDEO) SOČNA TORTA OD JABUKA! Prste da poližeš

Recepti

(VIDEO) SOČNA TORTA OD JABUKA! Prste da poližeš

Podeli vest

Ako želite da napravite neku poslasticu od jabuka onda svakako isprobajte ovu fantastičnu tortu

Sastojci:

Biskvit:

5 jaja

5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika ulja

Nadev:

1 kg očišćenih i narezanih jabuka
1 l vode
300 g šećera

Puding od jabuka:

ostatak vode od kuvanih jabuka
vode po potrebi do 1 l
3 pudinga od vanile

Dekoracija:
500 ml slatke pavlake
2-3 jabuke
mleveni orasi

(VIDEO) ROLAT OD KOKOSA KOJI SE NE PEČE! Desert za celu porodicu

Priprema:

Biskvit sa jajima: Odvojite žumance od belanca i od belanaca napravite čvrsti sneg. Žumance penasto izradite sa šećerom. Dodajte ulje i brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivo. U žumance dodajte belance i varjačom lagano izmešajte i sve sjedinite. Na dno okruglog kalupa postavite masni papir (moj je prečnika 26 cm) i prelijte smesu. Pecite na 180°C 20 minuta. Kada se ohladi nožem odvojite biskvit od stranica kalupa, odlepite papir i možete ga prebaciti na tacnu na kojoj ćete slagati tortu.

Nadev od jabuke: U vodi skuvajte jabuke i šećer. Ocedite jabuke i ostavite da se ohlade, a vodu koju ste ocedili stavite sa strane. Izmiksajte ih štapnim mikserom. Raširite jabuke po površini biskvita.

Priprema pudinga od jabuke: U mericu sipajte vodu u kojoj ste kuvali jabuke i ako vam zafali dodajte još vode da dobijete 1 l. Deo vode pomešajte sa pudinzima od vanile, bez dodavanja šećera, jer ga već ima u vodi, a ostatak vode zakuvajte. Kada voda prokuva, ubacite pudinge i kuvajte dok ne postane gusta smesa. Još tako vruće možete preliti preko jabuka i ravnomerno rasporediti. Ostavite sve da se ohladi.

Torta od jabuka dekoracija: Dobro izmiksajte šlag. Premažite celu tortu. Površinu torte sam posipala sa malo mlevenih lešnika i poslagala sam tanke listiće jabuka koje sam sušila u rerni na 150°C oko 20 minuta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija