POHOVANA PILEĆA PRSA SA SIROM I SPANAĆEM! Ručak po meri

Shutterstock

15:52 Recepti 0

stvarukusa.rs | 02. 01. 2020.

POHOVANA PILEĆA PRSA SA SIROM I SPANAĆEM! Ručak po meri

Ručak za celu porodicu

Potrebno je:

150 g spanaća
glavica crnog luka
kašika maslaca
čen belog luka
so, biber
4 fileta punjenih prsa
75 g feta sira
50 g brašna
jaje
50 g brašna za pohovanje
3 kasike ulja

Priprema:

Spanać očistiti, oprati i ostaviti da se ocedi. Očistiti crni i beli luk, iseckati ga i izdinstati na maslacu. Dodati spanać pa ga dinstati na luku oko 10 minuta. Dinstati sve dok tečnost ne ispari. Posoliti i pobiberiti, a meso oprati i prosušiti pa uzduž zaseći džep. Sir iseći na kockice, pa ga dodati u spanać. Filete puniti dobijenom smesom od spanaća i feta sira, a na kraju ih zatvoriti pomoću drvenih štapića ili čačkalica.

DA PRAZNIKE NASTAVITE S DOBRIM APETITOM: Pohovane juneće šnicle u sosu od višanja! (RECEPT)

Rernu zagrejati na 200 stepeni. Meso prvo uvaljati u brašno, zatim u dobro umućeno jaje i na kraju u brašno za pohovanje. Meso pržiti na ulju oko 5 minuta uz stalno okretanje. Meso poređati u dublji pleh podmazan maslacem, pa meso u njemu peći 10 minuta u zagrejanoj rerni.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]