POGAČICE SA ČVARCIMA! Gotove za pola sata!

Printscreen You Tube

10:48 Recepti 0

stvarukusa | 04. 01. 2020.

POGAČICE SA ČVARCIMA! Gotove za pola sata!

Delikates za sve ljubitelje čvaraka

Potrebno je: 

500 g brašna
1 kesica suvog kvasca
2 žumanceta
ravna kašičica soli
60 g margarina ili masti
250 ml mleka

Printscreen You Tube

Za nadev:

300 g čvaraka
100 g brašna
biber
1 jaje za premazivanje

SALATA SA SARDINAMA! Odličan obrok koji se brzo sprema!

Priprema:

U brašno dodati suvi kvasac, u sredinu dodati žumance, omekšali margarin i so pa sa mlakim mlekom zamesiti mekano testo. Pokriti testo i ostaviti na toplom da se diže oko 30 minuta. U međuvremenu samleti čvarke i izmešati ih sa brašnom i dodati malo bibera. Kada je testo nadošlo rastanjiti ga na pobrašnjenoj radnoj površini i premazati ga sa nadevom od čvaraka i preklopiti rubove testa. Ponovo ga rastanjiti i opet preklopiti kao za lisnato testo. Ponoviti postupak tri puta. Poslednji put rastanjiti testo na debljinu oko 2 cm pa okruglim kalupom ili čašom vaditi pogačice. Slagati ih na podmašćen pleh, zarezati u obliku mrežice, premazati jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]