HRSKAVI I KREMASTI KOLAČ SA EUROKREMOM I PUDINGOM! Poslastica za sve generacije!

Printscreen You Tube

14:10 Recepti 0

stvarukusa | 16. 01. 2020.

HRSKAVI I KREMASTI KOLAČ SA EUROKREMOM I PUDINGOM! Poslastica za sve generacije!

Napravite ovu laganu kremastu poslasticu i oduševite svoje ukućane

Sastojci:

Biskvit:

4 jaja
4 kašike šećera
3 kašike brašna
pola kašičice praška za pecivo
2 kašike kakaoa

(VIDEO) KROMPIR PAPRIKAŠ SA GRAŠKOM! Ručak za pola sata!

CARSKO MESO S JABUKAMA! Nesvakidašnja kombinacija ukusa koja mami!

Fil:

1 puding od vanile

500 ml mleka
50 g šećera
200 g bele čokolade
400 ml slatke pavlake

Printscreen You Tube

Ostalo:

oko 350 g tamnog eurokrema
oko 50 g hrskave kuglice od bele čokolade

Priprema:

Za tamni biskvit: Napravite čvrsti sneg od belanaca. U žumanca dodajte šećer i mutite mikserom dok smesa ne postane penasta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i sa kakaom. Pripremljene sastojke dodajte u žumanca, pa nastavite da mutite mikserom. Dodajte sneg od belanaca, pa sve sjedinite varjačom. Smesu rasporedite na masni papir u obruču dimenzija 22×26 cm. Možete koristiti tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta. Nakon što se biskvit ohladi, prerežite ga na dva dela.
Puding fil od bele čokolade: Puding i šećer pomešajte sa malo mleka. Ostatak mleka stavite da se kuva. Nakon što mleko prokuva sklonite ga sa strane i umešajte pripremljeni puding. Nastavite da kuvate puding. Skuvani puding prebacite u drugu posudu. Odmah u vruć puding dodajte belu čokoladu koju je potrebno mešati dok se sasvim ne istopi. Smesu prekrijte providnom folijom i ostavite da se sasvim ohladi. Ohlađenu smesu izmutite mikserom. Posebno napravite slatku pavlaku kao šlag, ali nemojte ga premutiti. Pripremljeni šlag dodajte pudingu i sve sjedinite mikserom.
Slaganje kolača: Koru postavite na tacnu. Eurokrem omekšajte u mikrotalasnoj da se može lakše razmazati i rasporedite 3 kašike preko. Stavite hrskave kuglice od bele čokolade preko. Premažite pola fila. Postavite koru. Premažite sa 3 kašike eurokrema. Pospite odozgo hrskavim kuglicama od bele čokolade. Rasporedite preostali fil. Pomoću fišeka omekšali eurokrem išarajte po kolaču. Ostavite kolač u frižideru da se stegne. Pre serviranja kolač dekorišite po želji i svakako ga pospite hrskavim kuglicama od bele čokolade.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]