RUČAK ZA DESETKU! Piletina na francuski način!

Shutterstock

10:08 Recepti 0

informer | 27. 01. 2020.

RUČAK ZA DESETKU! Piletina na francuski način!

Neka vam kuća miriše kao najfiniji francuski restoran...

Sastojci:

četiri pileća karabataka

pola čaše belog vina

200 ml pileće supe od kocke

SENDVIČI ZAPEČENI U RERNI! Nema ko ne voli ovo hrskavo zadovoljstvo! (RECEPT)

IDEJA ZA RUČAK: Zapečene špagete sa PILETINOM u kremastom SOSU OD PEČURAKA!

 

brašno

dva jajeta

limun

dve kašike maslaca

maslinovo ulje

beli luk

seckani peršun

so, biber

pexels.com

Priprema:

Karabatake prvo uvaljajte u brašno koje ste posolili i pobiberili, pa u umućena jaja. Na maslinovom ulju propržite piletinu po četiri minuta sa obe strane. Izvadite na tanjir, a u tiganj dodajte polovinu limuna isečenu na tanke kriške i nekoliko čenova belog luka. Propržite dva minuta, zalijte vinom i bistrom supom i nacedite sok od druge polovine limuna. Dodajte maslac i kašičicu brašna, pa promešajte dok se ne otopi i vratite meso u sos. Poklopite tiganj i pustite da se krčka još pet minuta dok se sos ne zgusne. Pospite peršunom i služite.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.