RECEPT ZA NAJUKUSNIJE AMERIČKE PALAČINKE! Ako su vam dosadile obične, PREDLAŽEMO DA PROBATE OVE!

Pixabay

14:43 Recepti 0

stvarukusa | 28. 01. 2020.

RECEPT ZA NAJUKUSNIJE AMERIČKE PALAČINKE! Ako su vam dosadile obične, PREDLAŽEMO DA PROBATE OVE!

Ukoliko ste ljubitelj slatkog a želite da probate nešto drugačije, američke palačinke “pancakes” postaće vaš omiljeni recept a gosti će biti oduševljeni

Sastojci:

3 jaja
250 g brašna
1,5 dl jogurta ili kiselog mleka
2,5 dl mleka
2 kašike šećera
kašičica soli
2 kašičice praška za pecivo
2 kašike rastopljenog maslaca

Pixabay

 

Priprema:

Od svih navedenih sastojaka mikserom dobro umutiti masu da bude glatka (bez grudvica) i ostaviti je da odstoji oko 10 minuta.

(VIDEO) KUKURUZNA POGAČA BEZ KVASCA! Spremna za 20 minuta!

(VIDEO) PENASTE ROLNICE SA MAKOM! Najlepše domaće pecivo!

Zagrejati plotnu, pa na zagrejanom tiganju, bez masnoće, peći manje palačinke (otprilike dve u manjem tiganju, tri u većem).

Palačinke služiti odmah dok su vruće. Premazati ih po želji: voćnim sirupom, medom, džemom, slatkim krem sirom, čvrsto umućenom, slatkom pavlakom ili bilo kojim nadevom koji vam se dopada.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]