PILETINA SA POVRĆEM! Kineska hrana na srpski način!

Shutterstock

18:58 Recepti 0

nismokodkuce | 22. 02. 2020.

PILETINA SA POVRĆEM! Kineska hrana na srpski način!

Napravite kineze na srpski način koji će oduševiti vaše ukućane

Sastojci: 

pileći file
so
biber
1 kašičica sode bikarbone
1 kašika gustina
mladi luk
beli luk
čili pasta ili papričica
šargarepa
brokoli
pečurke
1 dcl crnog vina
ravna kašika brašna
1 kašičica meda

Beta

Priprema: 
Pileći file iseckati na što tanje kocke. Uvaljati u začine (so, biber), sodu bikarbonu i gustin. Pržiti kratko na jakoj vatri, pa zatim prebaciti meso u drugu posudu. Na istom tiganju i istom ulju (maslinovo ulje + kockica putera) kratko propržiti beli i mladi luk i čili pastu (papričicu), pa dodati povrće sledećim redom: šargarepa, brokoli, šampinjoni. Vratiti meso, naliti crno vino i krčkati kratko. Dodati malo brašna da se sos zgusne i med da ga zasladimo. Prepeći susam da dobije zlatnu boju i dodati u jelo.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]