SLATKI ZALOGAJI! Tart s jabukama i bademom, PRSTE DA POLIŽEŠ!

Pixabay

08:37 >> 08:37 Recepti 0

Informer | 25. 02. 2021.

SLATKI ZALOGAJI! Tart s jabukama i bademom, PRSTE DA POLIŽEŠ!

Za ovaj recept vam je najvažnije lisnato testo i jabuke, a kada ga napravite oduševićete se!

SASTOJCI:

  • pakovanje lisnatog testa
  • žumance
  • 100 g mlevenih badema
  • 60 g šećera u prahu
  • belance
  • prstohvat soli
  • tri jabuke
  • dve kašičice meda
  • dve kašičice vanilin-šećera
  • kašičica cimeta
  • listići badema

PRIPREMA:

Rastanjite oklagijom lisnato testo na radnoj površini, prenesite u pleh, pa izbockajte viljuškom. U blenderu sjedinite mlevene bademe, belance, šećer u prahu i so, pa time premažite testo. Jabuke oljuštite, očistite i isecite na tanke kriške i poređajte preko testa.

Pomešajte med s vanilin-šećerom i cimetom i prelijte preko jabuka. Krajeve testa namažite umućenim žumancetom i pospite listićima badema. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni do zlatnožute boje.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.