• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

18.03.2020

09:01

PASTA SA PARADAJZOM I TIKVICAMA! Ručak koji ćete obožavati

Recepti

PASTA SA PARADAJZOM I TIKVICAMA! Ručak koji ćete obožavati

Podeli vest

Pasta nije na spisku onih namirnica koje vam preporučuju lekari kada daju savete za zdravu ishranu, ali ukoliko koristite integralnu testeninu, od celog zrna, ta slika se drastično popravlja

Ako na to doodamo i sos koji u isto vreme može biti i zdrav i veoma ukusan i pritom se lako pravi – imamo dobitnu kombinaciju za ručak koji će cela porodica obožavati.

Ovoga puta podelićemo sa vama proveren recept za pastu sa paradajzom i tikvicama.

Foto: Pixabay

Sastojci:

Pakovanje integralne testenine
Tri veća paradajza ili pakovanje čeri paradajza
Jedna veća tikvica
Čen belog luka
Morska so
Maslinovo ulje
Pavlaka za kuvanje sa manjim procentom mlečne masti

Priprema: Testeninu skuvati prema uputstvu na pakovanju. U tiganju sa širim dnom zagrejati maslinovo ulje i dodati na kockice sitno iseckane tikvice.

Tikvice peći na umerenoj vatri 7-8 minuta uz povremeno mešanje, nakon čega treba dodati sitno iseckan paradajz, beli luk i morsku so po ukusu. Sve sjediniti i pustiti da krčka nekoliko minuta.

Na kraju dodati pavlaku za kuvanje i ostaviti da se smesa krčka na laganoj vatri 5 minuta. Skinuti sa vatre i u smesu ubaciti već pripremljenu testeninu.

Prijatno!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 4 godine

Dali ste mislili na pastu za zube ili za supak . Kakva pasta - ovo je SRBIJA I PISI I PRICAJ SRPSKI

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija