I DALJE NEMATE KVASAC? Ovo je ODLIČNA ZAMENA, sve sastojke sigurno već imate kod kuće!

Pixabay

17:08 Recepti 0

Stvar Ukusa/informer.rs | 30. 03. 2020.

I DALJE NEMATE KVASAC? Ovo je ODLIČNA ZAMENA, sve sastojke sigurno već imate kod kuće!

Ukoliko ovih dana odustajete od recepata koji u sebi sadrže kvasac, više ne morate. Postoji jedna jednostavna zamena za kvasac, a sastojke već imate kod kuće...

Kada se mešaju kvasac, brašno i voda, oslobađaju se šećeri koje kvasac poništava i oslobađa se ugljen-monoksid, koji je zapravo odgovoran za narastanje testa.

NAPRAVITE HLEB BEZ KVASCA - GOTOV ZA POLA SATA! OVAJ sastojak je ODLIČNA ZAMENA!

UZ POMOĆ OVOG TRIKA SAČUVAJTE SMEŽURANO VOĆE I POVRĆE! A evo na koji način će vam DUŽE OPSTATI!

Sličan efekat postiže se mešanjem sode bikarbone i kiseline, a najviše se preporučuje sok od limuna.

pexels.com

Recept:

Pomešati jednaku količinu sode bikarbone i soka od limuna, tako da se ukupna količina poklapa sa gramažom kvasca koja se navodi u receptu.

OBRADUJTE SVOJA NEPCA! Neodoljivi, vazdušasti, crno-beli rolat!

 

Savet:

Da bi testo naraslo kako treba, ne treba ga ostavljati da stoji, već što pre staviti u rernu.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]