• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ženskimagazin.rs

03.04.2020

09:28

SAVRŠENSTVO UKUSA! Napravite pečeni krompir punjen paprikom, pečurkama i lukom!

Recepti

SAVRŠENSTVO UKUSA! Napravite pečeni krompir punjen paprikom, pečurkama i lukom!

Podeli vest

Jednostavan recept za savršen ručak!

Pečeni krompir može biti dodatak jelima od mesa, ribe ili može biti zasebno jelo. Ovaj iz našeg recepta, punjen nadevom od povrća, savršen je za laganu večeru. Trebaće vam oko 15 minuta da pripremite povrće, tj. iseckate i ispržite na biljnom ulju. Tada samo treba da krompir napunite nadevom i stavite u rernu na oko 60 minuta. Poslužite krompir uz bilo koji sos na bazi jogurta, na primer, sos od belog luka.

(VIDEO) PRSTE DA POLIŽEŠ! Kremast kolač sa vanilom i makom

 

Foto: printscreen you tube Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sastojci:

- 8 velikih krompira

- 3 paprike 

- 1 luk

- 6-7 pečurki

- Narendani sir ili mocarela

- Nekoliko tankih kriški slanine ili šunke

- Prstohvat ljutog bibera u prahu

- Seckani peršun

- 2 kašike ulja

Foto: Shutterstock

Za sos:

- Čaša grčkog jogurta

- 2 čena belog luka

- 1 kašika limunovog soka

- So

- Biber.

IDEJA ZA VREDNE DOMAĆICE: Evo kako da napravite SLANE MAFINE na najbolji način!

 

Pečeni krompir korak po korak:     

Operite krompir, kašikom izdubite i sitno naseckajte pulpu. Povrće i pečurke očistite i isecite na male kockice. Pržite na biljnom ulju sa kašom od krompira, začinite solju, biberom i paprikom. Napunite krompir i pecite 40 minuta (190 stepeni). Pečeni krompir izvadite iz rerne i pospite sirom. Pored sira stavite kriške slanine. Pecite još 10 minuta. Pečeni krompir poslužite sa sosom od jogurta, pospite pahuljicama od slanine i pospite peršunom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija