
Printscreen You Tube/bakina kuhinja
STARA, DOBRA AJNPREN ILI KLIN ČORBA! Idealno predjelo, a može i kao lagani obrok!
Možete je nazvati i kim čorba, ili klin čorba, prežgana juha... mnogo naziva za jedno obično, jeftino i jednostavno jelo od "ničega", tačnije mnogo naziva za čorbu od uprženog brašna...
Potrebno je:
BRZO, JEDNOSTAVNO, PRSTE DA POLIŽEŠ! Testo za picu bez kvasca!

DOK IMATE OVE NAMIRNICE, NIKADA NEĆETE BITI GLADNI! Ključni sastojci za BROJNA JELA - slatka i slana (FOTO)


kašika brašna
malo ulja
2 čena belog luka
kašičica suvog začina
mleven biber
peršunov list
kockice prepečenog hleba kao prilog
ORIGINALNI, ITALIJANSKI RECEPT! Napravite bolonjeze sos, klasik za sva vremena!
ZASLADITE SE OČAS POSLA! 3 deserta od 3 SASTOJKA koji se ne peku!
Priprema:
Na ulju propržite kašiku brašna, dodajte seckan beli luk, pa kad porumeni sipajte oko 2 l vode. Pustite da vri 2-3 minuta, dodajte začin, peršunov list, mleven biber... Kad je jelo gotovo prepečen hleb isecite na kockice i dodajte u tanjir sa čorbicom.
Prijatno!
NA PRVOJ LINIJI ODBRANE! Ljuta paradajz čorba PODIŽE IMUNITET!

(VIDEO) NAJZDRAVIJE JE 'NA KAŠIKU'! Ukusna posna čorba sa prokeljom!

POGLEDAJTE VIDEO:
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Bakina kuhinja | Subota, 04. 04. 2020.
posmatrac
05.04.2020. 14:08
Pitam se samo zasto uvek koristimo strane reci. Da bude jos gore ta strana rec se obavezno unakazi. Ajnpren na nemackom neznaci nista ali Ajnbren ( Einbrenn) znaci bas ta zaprska koja na srpskom vise prija mojim usima. Dogodine u Prizrenu!!!
posmatrac
05.04.2020. 14:08
Ipak hvala za jednostavan recept