Uživaćete u ukusu!
Za pripremu vam nisu potrebni mikser, jaja, mleko… vrlo jednostavno i jeftino. Kolač od jabuka, sočan i mekan, svež i posle tri dana.
Sastojci i priprema:
Sastojke meriti čašom od 200 ml.
– 1 kg jabuka
– 1 čaša šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 kašičica cimeta
Jabuke izrendajte (ocedite sok ako su jako sočne) pomešajte sa ostalim sastojcima.
– 2 čaše griza
- 2 čaše brašna
- 1 čaša šećera
- 1 vanilin šećer
– 1 kesica praška za pecivo
Sve izmešajte.
Uljučite rernu na 180 stepeni, tepsiju dimezije 20×30 cm obložite pek papirom.
Izmešano brašno podelite na tri jednaka dela, jabuke na dva.Za brašno najlakše da koristite čašu od 300 ml. to je mera za jedan sloj.
Filovanje: rasporedite jednu čašu brašna po dnu tepsije, polovinu fila od jabuke, mešavinu brašna, jabuke, mešavinu brašna. Pecite oko 40 minuta. Pečen kolač prelijte sokom od jabuke ako vam je ostalo, ili ohlađen pospite prah šećerom. Prijatno!
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.