• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.04.2020

22:47

DŽEM OD MASLAČKA! Melem za jetru i krv! Čisti organizam bolje od bilo kog leka - DOK GA BERETE, PAZITE NA OVO!

Recepti

DŽEM OD MASLAČKA! Melem za jetru i krv! Čisti organizam bolje od bilo kog leka - DOK GA BERETE, PAZITE NA OVO!

Podeli vest

Maslačak ima izuzetno blagotvoran uticaj na zdravlje

U aprilu cveta maslačak. Često šetamo i ne obraćamo pažnju na ovu biljku. Međutim maslačak je pravi doktor! Od maslačka možete napraviti ukusan džem za regeneraciju ćelija jetre i čišćenje krvi.

Džem (med) od maslačka se pravi na sledeći način:

Otkinite 300 žutih cvetova maslačka, zalijte hladnom vodom i ostavite da odstoji 24 časa. Sutradan maslačak dobro iscedite i zalijte sa pola litre tople prokuvane vode. Kuvajte 15-20 minuta, dodajte 1 kg šećera i 2 sitno iseckana srednja limuna (može i sa korom), 1 kašikicu limuntusa i kuvajte još 5 minuta.

Foto: Shutterstock

Kada je džem dobio boju meda, skinite ga sa vatre. Sačekajte da se ohladi i procedite kroz gazu ili cediljku. Tu smesu prokuvajte jos 2 minuta. Vas džem od maslačka je gotov!

Savet: maslačak za džem sakupljajte dalje od puteva.

Džem od maslačka je najbolje uzimati ujutru na prazan stomak, rastvarajući ga u šolji sa zelenim čajem. Na taj način će ovaj napitak delovati na organizam protivupalno, tonizirajuće sredstvo koje čisti jetru od toksina i otrovnih materija, pa čak i uklanja radionuklide iz celog organizma, i ima diuretičko dejstvo.

Foto: Tanjug

Koristan je za prevenciju astme i bronhitisa. Potrebno je pojesti 2 supene kašike odjednom, ujutru. To daje vrlo pozitivan efekat. Na takvom ukusnom džemu vaša jetra će vam biti zahvalna, jer će uvek biti čista i zdrava!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bojana

pre 4 godine

Sa 1 kg secera mozete samo da izazovete dijabetičkii šok!@ 2 supene kasike ujutru??!! Ni u ludilu! Pazite se ovih "zdravih" recepata@

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija