• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir.rs

14.04.2020

19:56

STARI RECEPT ZA OMILJENU POSLASTICU! Evo kako da napravite NAJUKUSNIJI DOMAĆI KOH!

Recepti

STARI RECEPT ZA OMILJENU POSLASTICU! Evo kako da napravite NAJUKUSNIJI DOMAĆI KOH!

Podeli vest

Uživaćete u ukusu!

Sastojci:

- 110 g maslaca

- 200 g šećera

- 5 jaja

- 1 kašičica ekstrakta vanile

- 1 kašicica praška za pecivo

- 1/2 kašičice soli

- 180 g brašna

- 4 čaše mleka  

Foto: Printscreen You Tube

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Mikserom penasto umutite maslac sa 150 g šećera, dodajte vanilu i jedno po jedno jaje dok smesa ne postane vazdušasta i dok se ne udvostruči.

2. U drugoj činiji pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, zatim tu mešavinu pažljivo umešajte varjačom u smesu s jajima.

PRAVO PROLEĆNO JELO! Sarmice od zelja! (RECEPT)

 

SALATA OD TESTENINE I TUNJEVINE! Ukusna i lagana večera - IDEALNA ZA ONE KOJI POSTE!
 

 

3. Dobijeno testo sipajte u dublji pleh podmazan maslacem, nemojte koristiti papir za pečenje. Pecite dok ne dobije zlatnu boju, oko 30 minuta. Gotov je kada ivice počnu da se povlače od pleha, a kolač počne da se vraća u prvobitni oblik kad prstom pritisnete sredinu. Možete ga testirati i čačakalicom - ako izađe suva, pečen je.

4. U šerpi zagrejte mleko sa preostalim šećerom i kuvajte ga desetak minuta na srednjoj vatri. Topao kolač svuda izbockajte viljuškom, prelijte mlekom i pustite da se ohladi do sobne temperature, a potom ga pre služenja stavite u frižider na najmanje jedan sat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija