• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Krstarica

03.05.2020

08:18

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA ODLIČAN UKUS! Napravite OSVEŽAVAJUĆU TORTU SA JAGODAMA!

Recepti

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA ODLIČAN UKUS! Napravite OSVEŽAVAJUĆU TORTU SA JAGODAMA!

Podeli vest

Morate da je probate!

Donosimo vam proveren recept za sočnu tortu sa jagodama za koju je maj mesec pravo vreme.

Sastojci za biskvit:

- 4 jaja

- 160g brašna

- 130g šećera

- 1 kašičica praška za pecivo

- 30 g šećera sa limunom ili korica limuna

-  3 belanca sa 30 g šećera s limunom ili korica limuna

Foto: Shutterstock

SAVRŠENO ZA SVAKI RUČAK! Čorba sa tikvicama je odlična da OJAČATE IMUNITET, potrebne su vam samo četiri namirnice!

 

Priprema:

U jednoj posudi izmiksajte sastojke za biskvit (jaja, šećer, brašno, prašak za pecivo, korica limuna i dodajte par zrna soli. Smesu podelite na dva dela. U prethodno nauljen kalup za torte (26 cm) izlijte prvu polovinu smese i pecite na 180°C oko 15 minuta. 

U posebnoj posudi izmiksajte tri belanca sa šećerom, a za intenzivniji ukus dodajte i malo narendane limunove korice. Lagano izlijte preko drugog dela smese za biskvit, pazeći da vam se smese ne pomešaju. Drugi biskvit pecite malo duže, oko 20-25 minuta.

- Sastojci za krem:

- 3 žumanca

- 500 ml mleka

- 60 g gustina

- 170 g šećera

- 1 štap vanile

- 300 ml slatke pavlake

7- 00 g jagoda

Foto: Pixabay

Priprema:

Zakuvajte  mleko s vanilom, lagano mešajući dodajte smesu od jaja, šećera i gustina. Kada se krema zgusne pustite da se ohladi do sobne temperature. U prethodno pripremljen šlag lagano umešajte krem. Donji deo biskvita premažite polovinom krema, rasporedite naseckane jagode i prekrijte ostatkom krema. Gore stavite drugi biskvit ( s belancetom) i pospite šećerom u prahu. Prijatno!

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set