• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kodbakeugostima

15.05.2020

21:01

POSLASTICA ZA CELU PORODICU! Napravite PITU SA JABUKAMA od DOMAĆIH kora!

Recepti

POSLASTICA ZA CELU PORODICU! Napravite PITU SA JABUKAMA od DOMAĆIH kora!

Podeli vest

Jednostavno je!

Prava poslastica za sve sladokusce.

Foto: Printscreen You Tube

Potrebno je za testo:

- 400 g brašna
- 200 ml mlake vode
- So
- Ulje

Nadev:

- 5 jabuka
- Malo šećera
- Cimet

TESTO ZA KIFLICE KOJE NE MOŽE DA VAM NE USPE! Evo u čemu je TAJNA - slane ili slatke, SVEJEDNO JE

 

Priprema:

Zamesiti testo: brašno, voda so i dobro izraditi rukama. Razviti na veličinu tanjira i ostaviti pokriveno 15 min. Na veći sto raširiti stonjak koji malo pospete brašnom. Stavite testo i malo ga pouljite i rukama malo ulje utapkate. Ostaviti testo još 10-15 min da odmara.

Ruke malo premažete uljem i zavučete šake ispod testa sa prstima na dole i polako podižete testo u vis i širite ga i razvlačite sredinu. Spustite ga na sto i rukama razvlačite krajeve u krug do preko stola. Pokidajte ivice razvučenog testa.  Pouljite još malo testo i razbacajte rendane jabuke koje ste malo pošećerili i zamirisali cimetom. Sredinu za šaku ostavite praznu i tu nožem rasecite testo savijajte sa jedne i druge strane. Presecite svaku rolnicu na pola da je lakše ubacite u podmazan pleh. Premažite uljem i pecite 30-40 min na 200 stepeni. Pečenu pokriti krpom. Pospite vanilin šećerom i po želji prah šećerom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija