• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: recepti.com

22.07.2020

17:25

OMILJENA POSLASTICA SVIH GENERACIJA! Napravite najukusniji čizkejk sa malina!

Recepti

OMILJENA POSLASTICA SVIH GENERACIJA! Napravite najukusniji čizkejk sa malina!

Podeli vest

Topi se u ustima!

Kada jednom napravite postaće vam omiljena poslastica.

Sastojci:

Baza:

- 125 g margarina
- 300 g plazma keksa
- Malo soka od narandže

Fil od sira:

- 500 ml slatke pavlake
- 160 g šećera u prahu
- 150 g krem sira
- 2 kesice želatina

(VIDEO) LAZANJE IZ TIGANJA! Super obrok gotov za samo 15 MINUTA!

 

Preliv od malina:

- 800 g zamrznutih malina
- 2 kesice želatina
- 100 g šećera (nije obavezno)

Foto: Pixabay

Priprema:
Baza: Istopite margarin, dodajte mu mleveni plazma keks i na kraju narandžin sok. Rukama umesite masu i rasporedite je u kalup ili okrugao pleh. Stavite u frižider da se stegne.
Fil od sira: Umutite slatku pavlaku sa šećerom i krem sirom. Rastopite želatin u 10 kašika hladne vode i kad se masa malo prohladi dodajte je u posudu sa krem sirom i slatkom pavlakom, i opet kratko umutite. Zatim stavite fil od sira preko baze i vratite u frižider da se stegne.
Preliv od malina: Sipajte maline u šerpu sa malo vode dok se ne otope, pa dodajte malo šećera ukoliko želite slađi preliv. Kad se voće ukuvalo ostavite da se ohladi. Razmutite želatin u 10 kašika hladne vode, rastopite na tihoj vatri i kad se masa malo prohladi dodajte je u preliv od malina. Tako dobijeni voćni preliv stavite preko fila od sira i vratite u frižider da se dobro stegne (minimalno 2h). Za najbolji rezultat ostaviti preko noći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija