• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Krstarica

20.09.2020

23:04

DA LI STE PROBALI SLATKO OD GROŽĐA? Ako volite ovo VOĆE uživaćete u svakom ZALOGAJU ove poslastice! Pravi se od POSEBNE sorte, a evo i koje!

Recepti

DA LI STE PROBALI SLATKO OD GROŽĐA? Ako volite ovo VOĆE uživaćete u svakom ZALOGAJU ove poslastice! Pravi se od POSEBNE sorte, a evo i koje!

Podeli vest

Za ljubitelje slatkiša!

Sastojci:

- 1 kg grožđa
- 1,25 kg šećera
- 1 limun

- 1 čaša vode
POGAČICE SA SIROM KOJE ĆETE OBOŽAVATI! Mekano domaće TESTO i ukus koji ćete dugo pamtiti!

Foto: Shutterstock

Priprema:

Slatko od grožđa treba kuvati od sitnog grožđa, posebne vrste koja se zove sultanija. Ovo grožđe nema semenki, a ima vrlo nežnu kožicu, tako da se plod bez ikakve obrade može lepo skuvati. Sultanija koju ste odabrali za slatko ne sme biti prezrela, već poluzrela. Grožđe pažljivo operite i skinite zrna sa grozda, jedno po jedno. U šerpu za kuvanje slatka sipajte šećer, nalijte čašu vode i kuvajte sirup kao i za svako drugo slatko. Kada sirup bude skuvan, spustite grožđe u njega i kuvajte dalje. Dodajte limun, oljušten i isečen na kolutove. Kuvajte sve dok se slatko ne zgusne tako da sa podignute kašike pada u krupnim kapima. Tada skinite slatko sa šporeta, pažljivo otklonite penu sa površine i pokrijte mokrim čistim platnom. Ostavite da stoji 12 časova, a onda sipajte u suve čiste teglice. Povežite teglice celofanom i ostavite na ostavite na prohladno mesto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vinogradar

pre 3 godine

"... Ovo grožđe nema semenki, ... i skinite zrna sa grozda...". Polako. Šta su zrna, a šta semenke? Zrna su PUCE, a semenke su u pucetu. Šta su semenke...?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija