• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa.rs

28.11.2020

15:10

NAPRAVITE PUDING BEZ GRUDVICA! Jeftina i brza poslastica

Recepti

NAPRAVITE PUDING BEZ GRUDVICA! Jeftina i brza poslastica

Podeli vest

Puding je idealna poslastica – veoma je ukusan, nije skup, a i lako se pravi. Međutim, može se desiti da vam uživanje u ovom slatkišu pokvare grudvice

Evo nekoliko saveta za pripremu besprekornog pudinga. Inače, ovi saveti važe i kada pripremate fil za tortu s pudingom.

Naime, razmućeni prah pudinga nemojte sipati u mleko koje vri, već neposredno pre vrenja. Šerpu s mlekom sklonite s ringle i sipajte puding u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Šerpu zatim vratite na ringlu, ali smanjite temperaturu i kuvajte uz neprestano mešanje. Dok se puding hladi, promešajte ga nekoliko puta kako se ne bi stvorila korica.

Ako pripremate fil za tortu s pudingom, margarin umešajte u mlak puding i mešajte dok se ne otopi. Fil za tortu možete i umutiti mikserom kada se ohladi, pa će tako biti penastiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija