PIJANI ŠARAN - RASKOŠNI posni RUČAK, a za MALE PARE!

Shutterstock

11:07 Recepti 0

lepibrka.com/informer.rs | 06. 12. 2020.

PIJANI ŠARAN - RASKOŠNI posni RUČAK, a za MALE PARE!

Pijani šaran je skoro nezaobilazno jelo za vreme posta i drugih prilika kada na trpezi treba da se nađe raskošno a istovremeno za budžet prihvatljivo jelo

Sastojci:

1,5 kg šarana

limun

2 čena belog luka

kašika golica (opciono)

so, biber, dimljena slatka mlevena paprika

500 g kuvanog krompira

200 g šargarepe isečene na kolutove

150 g praziluka isečenog na kolutove

0,5 dl maslinovog ulja

1,5 dl belog vina

četvrtina veze peršuna za dekoraciju

Pixabay

Priprema:

Šarana začinite solju, biberom i paprikom tako što ćete ih dobro utrljati iznutra i spolja. Napunite ribu kriškama limuna i seckanim belim lukom, pa stavite u pleh za pečenje. Oko šarana rasporedite povrće, začinite ga, prelijte sa malo ulja, a zatim sve nalijte belim vinom i pospite golicama od bundeve. Ostatak limuna isecite na tanke kriške i rasporedite po ribi i povrću. Ako ne želite da šargarepa bude malo tvrđa obarite je zajedno sa krompirom pre stavljanja u pleh. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta i dekorišite svežim peršunom.

Prijatno!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.