• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Stvar Ukusa

13.12.2020

19:36

TORTA SA JABUKAMA I CIMETOM - POSLASTICA NA DRUGAČIJI NAČIN! Ukus koji ćete OBOŽAVATI!

Recepti

TORTA SA JABUKAMA I CIMETOM - POSLASTICA NA DRUGAČIJI NAČIN! Ukus koji ćete OBOŽAVATI!

Podeli vest

Najlepši osećaj kada dođu hladni dani je miris cimeta i pečenih jabuka koji se širi po kući.

Sastojci:

- 4-5 jabuka
- 50 g +1 kašika putera
- 7 kašika šećera

- 2 kašičice mlevenog cimeta

Za koru:

- 75 g putera, sobne temperature
- 5 kašika šećera
- 3 jajeta
- 3 kašike pavlake
- Rendana kora od 1 limuna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašičice praška za pecivo
- 11 kašika brašna

Foto: Pixabay

Priprema:
Jabuke oljuštite i isecite na kriške, pa prelijte limunom. U šerpi rastopite 50 g putera, pa dodajte 5 kašika šećera. Kada provri slonite sa vatre. U kalup prečnika 10 cm koji ste premazali puterom sipajte dobijenu smesu i stavite preko kriške jabuka. Pospite preko jabuka preostale 2 kašike šećera i dodajte 1 kašiku maslaca isečenog na male komade. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Za koru: Odvojite belanca od žumanca. Pomešajte brašno i prašak za pecivo u maloj posudi i ostavite sa strane. U velikoj posudi sjedinite špatulom puter i šećer. Dodajte žumanca, dobro promešajte da postane kremasto, pa dodajte pavlaku, koricu limuna i ekstrakt vanile. Zatim dodajte brašno sa praškom za pecivo. Posle svakog dodavanja promešajte. Umutite belanca dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte ih u smesu sa žumancima i brašnom i lagano promešajte. Izvadite jabuke iz rerne i odozgo pospite cimetom. Prelijte testo preko jabuka i pecite 25-30 minuta. Izvadite tortu iz rerne i ostavite je da odstoji oko 5 minuta. Zatim pređite nožem oko ivica torte da biste je olabavili sa bočnih strana posude i obrnite tortu na tanjir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija