MEKANE LEPINJE SA KROMPIROM! Ukus koji se ne zaboravlja /VIDEO/

bakina kuhinja

13:50 Recepti 1

Bakina kuhinja | 31. 12. 2020.

MEKANE LEPINJE SA KROMPIROM! Ukus koji se ne zaboravlja /VIDEO/

Napravite lepinju na malo drugačiji način

Potrebno je:

200 ml kiselog mleka 

100 ml slatkog mleka
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
1 jaje i 1 žumance
3 krompira
50 gr sira
1/2 kašičice aleve paprike
malo bibera
manja veza peršunovog lista
susam za posipanje

bakina kuhinja

Lepinje sa krompirom

Priprema:

Krompir oljuštiti i skuvati. Izgnječiti ga pa dodati sir, alevu, biber so i sve mikserom izjednačiti. 

Kvasac rastopiti u mlakom mleku sa šećerom,  pa kad zapeni sipati u vanglicu dodati kiselo mleko , jaje brašno so  i zamesiti glatko mekše testo.. Ostaviti da poraste. 

Podeliti na dve lopte svaku loptu rukama rastanjiti pa u svaku ubaciti krompir i rukama zatvoriti testo okrenuti i istanjiti rukama. Pokriti da poraste premazati žumancetom i malo ulja.

 Ostaviti da poraste 15 min u tepsiji. Izbosti viljuškom iseći makazama na sredini kao krstić i posuti susamom .

Peći na 180 sterpeni C oko 30 min.




Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.