• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: lululockhart coolinarika/informer.rs

03.01.2021

17:11

OVAKVU RIBLJU ČORBU NIKAD NISTE PROBALI! Moj deda se kune u ovaj recept - POSNO I NEZABORAVNO!

Recepti

OVAKVU RIBLJU ČORBU NIKAD NISTE PROBALI! Moj deda se kune u ovaj recept - POSNO I NEZABORAVNO!

Podeli vest

Ovo je nepogrešivi recept mog dede. Pomagala sam mu u pripremi od najranijeg detinjstva, i ovu čorbu obožavaju i oni koji je inače ne vole, a na takmičenjima je osvajala brojne nagrade.

Sastojci za 12 osoba

  • Za kašu
  • 6-8 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 zelena
  • Za ribu
  • oko 1 kg ribe (rečne)
  • 1/2 limuna
  • 1 kašika suvog začina
  • 3 češnja belog luka
  • Ostali sastojci
  • 3-4 lovorova lista
  • oko 20 zrna crnog bibera
  • vezica celera
  • vezica peršuna
  • 1 paprika babura
  • 1 limun
  • 1 kašika aleve paprike
  • 3 čena belog luka
  • 2 kesice dodatka za riblju čorbu
  • 2 dl kuvanog paradajza
  • 2 dl belog vina

Foto: Printscreen You Tube/Jelajelena Petrovic

PRIPREMA:

Izdinstati sitno iseckan crni luk, sitno iseckane šargarepe i sitno iseckan zelen. Potom smesu staviti u blender i napraviti kašu.

Ribu za čorbu poprskati sa pola limuna, 1 supenom kašikom začina c, iseckanim (ili izgnječenim) belim lukom, i ostaviti da odstoji 2 sata pre kuvanja.

U kotlić ili dubok lonac sipati kašu od luka, zelena i šargarepe, dodati vodu do 2/3 kotlića, dodati lovorov list, crni biber, celer, peršun, limun isečen na komade, beli luk, baburu i alevu papriku. Kuvati dok ne provri.

Kad počne da vri staviti dodatak za riblju čorbu (razmućeno u hladnoj vodi, bez grudvica), zatim ribu i kuvati da vri 45min-1h. Petnaest minuta pred kraj kuvanja dodati kuvani paradajz i vino.

Kada ponovo provri, probati i po želji dodati još bibera (ukoliko želite ljuće), belog vina (kako bi bilo kiselije) ili dosoliti po ukusu. Kuvati da polako vri još 15 minuta i servirati. Prijatno! :)

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set