POGAČA ZA PONETI! Uživajte u ovom remek delu /VIDEO/

bakina kuhinja

09:50 Recepti 0

Bakina kuhinja | 17. 02. 2021.

POGAČA ZA PONETI! Uživajte u ovom remek delu /VIDEO/

Napravite mekanu i ukusnu bakinu pogaču

Sastojci:

400 ml mleka

100 ml mlake vode
20 gr svežeg kvasca
700 -750 gr brašna
1 jaja
1 kašičica šećera
malo soli
maslinovo ulje za premazivanje listova testa
žumance za premazivanje
malo susama
kima..krupne soli

bakina kuhinja

Bakina pogača

Priprema:

U vodi izmrviti kvasac dodati šećer pa kad zapeni sipati u činiju i dodati jaje i umutiti žicom. Dodati mleko i polako brašno  so, da se dobije mekše testo glatko (oko 700 -750 gr) brašna .Testo ostaviti da odmori 30 min a onda ga istresti na radnu površinu.

Od testa iseči 9 komadića, 8 iste veličine, jedan da je malo manji.
Svaki deo testa razviti na oko 16 cm. u prečniku. Slagati po 4 lista jedan na drugi, svaki list premazati maslinovim uljem osim poslednjeg.


Malo rukama pritisnuti pa ga iseći na 8 trouglova ali ne sasvim oko 2 cm ostaviti od obruča Zarezati svaki trougao pa špic provući kroz prorez  i  vratiti nazad  u pleh prema ivici  tepsije  veličine 27 cm u prečnuka. 

Razviti i druge 4 loptice seći se na 8 trouglova ali sad se seče do kraja Takodje zaseći kao i prvi deo  stim što se trouglove redjaju izmedju savijenih  delova testa tako da se ravni deo stavlja prema centru a špic ka ivici. Zadnji deo  napraviti lopticu i staviti u sredinu. Pokriti da poraste pa premazati žumancetom u koji ste stavili 1 kašiku mleka i ulja..Posutu semenkama. Prelepa...

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na na 180 stepeni oko 50 min.Pred kraj pokriti folijom da ne  izgori gornji delovi..



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.